Dagen före tenta

God kväll!
Idag har jag pluggat näst intill hela dagen känns det som. Vaknade upp vid 6:15 och åt frukost och fixade mig innan jag gick mot skolan vid 8 tiden. Satt tillsammans med Erika och Elinor och pluggade och vi var faktiskt effektiva trots att vi emellanåt hade våra småskratt och pratstunder som skenade iväg haha. Så roligt som jag och mina vänner har i biblioteket kommer få mig att leva i 1000 år så mycket som jag skrattar. Så underbart! Vid 16:00 gick vi hemåt och väl hemma har jag suttit och pluggat lite från och till nu fram till ca 21:00. Så är det dagen innan tenta, kan inte annat än att hoppas på att jag klarar den nu imorgon. Fick även besked idag om att jag ska operera mig nu den 16 maj. Otroligt skönt att få det spikat men samtidigt har jag lite lätt panikångets då jag vet att det inte var den roligaste tiden i mitt liv jag gick igenom :( I alla fall ska det bli väldigt skönt att få skriva den här tentan imorgon hur det nu än kommer att gå så kommer det kännas väldigt befriande. Nu ska jag jag koppla av med lite serie innan det är dags att sova.
 
Puss //Emma



Matförgiftning

God morgon!
Igår åkte jag hem från Emma på dagen för jag började få ont i magen vilket jag trodde bara va magkatarr. Det visade sig att när jag väl kom hem så blev det ännu värre och jag började dessutom att må rikitgt illa. Vilket resulterade till att jag var matförgiftad.. Kräktes ett par gånger, blek i ansiktet och var hur trött som helst. Som tur har jag världens finaste kompis som kom över med lite rostat bröd, coca cola, soppa, choklad och kex. När jag fick ätit lite där på kvällen mådde jag genast bättre och har desutom mått bra hela natten. Nu håller jag på att göra frukost och sen är det bara plugg och städning som gäller för min del.
 
Puss //Emma



Plugghelg

Gårdagen bestod av att Emma och Erika kom hem till mig och vi solade på min balkong. Hade det väldigt trevligt och lite färg fick man minsann. Sedan gick jag och Emma och köpte glass för att sedan plugga lite. På kvällen åkte alla vi 3 in mot stan och åt middag ute samt tog ett glas vin. Det var riktigt mysigt men blev ganska kallt fort på uteserveringen. Tog en promenad till hemmakväll för att sedan ha myskväll hemma hos Emma där jag också sov. Idag har vi suttit och pluggat hela morgonen, vilket det lär bli resten av dagen också. Bara att kämpa på nu innan tentan!

Puss //Emma




Löpning i morgonsolen

God morgon!
Idag ringde klockan 6:15 och då bestämde jag mig faktiskt för att gå ut och springa när jag märkte att det var strålande sol ute. Hade även på min pulsklocka idag vilket visar sig att rundan jag trodde va 7,5 km egentligen bara var 6 km men är i alla fall nöjd med det ändå. Jag märker verkligen hur mycket sämre kondition jag har nu gentemot när jag låg på topp, men det är bara att kämpa på så jag snart är på samma nivå igen. Dock svårt med ett knä som inte är 100% bra så därför blir det att komma igång lite försiktigt. Avslutade med lite planka när jag kom hem innan jag rakade benen och klev in i duschen. Nu sitter jag och äter bananpannkaka och dricker kaffe till frukost, supergott! Dagens planer just nu är att jag får sol-/pluggbesök redan vid 11 och sedan ta dagen som den kommer, vilket bl.a innebär sooool! Nu ska jag komma igång och plugga ordentligt innan jag får besök. 
 
Puss //Emma



 

Trött idag

Hej och god eftermiddag!
Jag tänkte börja med att berätta att jag sprang hela 7,5 km med detta knä. Kände av lite förstås under hela löprundan men tog det försiktigt trots allt. Vilken lycka det var trots att man har tappat så mycket kondition och kände sig som en flodhäst när man var ute och sprang.
 
Idag var det till att stiga upp tidigt igen för att vara i bibblan runt 8-8:30.  Satt och pluggade fram till klockan 15 då föreläsningen började. Höll på att somna under föreläsningen som höll på i 2 timmar, då snackar vi trött. Har nyss kommit hem och satte genast igång kaffebryggaren, så nu sitter jag här med en kopp kaffe och en nutrilett bar. Känner mig verkligen hur trött som helst och hjärnan är helt mosig. Trots det ska jag försöka plugga lite till här nu ikväll och sedan tänkte jag komma iväg till gymmet en sväng. Kan behövas om man säger så..
 
Puss //Emma






Testa knät för löpning

Hej hej!
Idag gick jag upp tidigt idag med men bestämde mig för att plugga hemma på morgonen. Vid 11-tiden kom Emmis hit och vi satte oss och solade på min balkong. Var riktigt härligt och lite mer färg tror jag man fick trots att det bara varade i 3 timmar innan vi sedan skulle på föreläsning. Köpte en glass på vägen vilket var riktigt gott, går inget vidare med den här nyttigheten inför sommaren.. Nu är jag hemkommen från föreläsningen och tänkte faktsikt bege mig ut på en liten löprunda. Vet inte om det är så smart egentligen med tanke på mitt knä, men har tyckt att det har känts bättre den senaste tiden. Funkar det inte lär jag ju märka det relativt snabbt ändå, men är verkligen så sugen på att springa så det sprätter i hela kroppen. Ni som älskar att springa vet hur det känns ;)
 
Puss //Emma



10 timmars plugg i bibblan

God kväll!
Kan summera dagen med att jag inte har gjort annat än att sitta i biblioteket och pluggat. Kom dit ca 8 imorse och lämnade det ca 18:30 tiden. Självklart har det varit en del prat och lunch osv emellanåt men tycker ändå jag har kommit en bit på vägen nu. Tog en kort sväng till gymmet och körde lite crosstrainer i 30 min samt plankan innan jag duschade och började promenera hemåt. Nu är jag hemkommen och ska sätta mig ner framför en serie samtidigt som jag ska äta kvarg med kokossmak, en av mina favoriter faktiskt :D Blir nog sängen tidigt idag för min del.
 
Puss //Emma



Tentaperioden har börjat

God morgon!
Har varit en hel del festande för mig den senaste tiden men nu är det absolut nej till det eftersom vi är mitt upp i tentaperiod. Den 28 april skriver vi makroekonomi-tenta och för min del är det bibblan varje dag som gäller nu fram till dess. Vill verkkligen sätta den här tentan första gången vilket hade känts så otroligt skönt. Samtidigt är det hög tid att lägga ner fokus på kosten nu då jag och Erika åker till Rhodos nu i maj, vem vill känna sig som en flodhäst då?! Solen skiner äntligen idag vilket jag hoppas ger mig extra pluggenergi :D Har precis ätit en havregrynsfrulle så är sjukt mätt nu och hög tid att börja packa ihop sina saker och röra sig mot skolan bibliotek.
 
Puss //Emma
Bild från gårdagen 

Solen är som en drog

Hejsan svejsan!
Blev att jag skippade båda föreläsningarna idag och ångrar det fkatiskt inte alls för det har varit så soligt och fint väder ute. Har verkligen tagit vara på hela dagen genom att sitta på balkongen och fick pluggat lite grann. Emma kom förbi och solade med mig en stund på dagen vilket var kul att få lite sällskap. Nu ikväll har jag varit på gymmet med Jakob och tränat rygg. Hade egentligen behövt köra kondition men det fick jag skippa idag och funderar på att köra ett morgonpass imorgon istället. Sitter nu och sväljer ner en proteinshake och ska läsa igenom lite teori innan det sedan är dags att hoppa i säng.
 
Puss //Emma




Ännu en vacker dag

God morgon!
Hur underbart är det inte att vakna upp till klarblå himmel och sol utanför fönstret? Kände genast att jag fick mycket energi och att detta kommer bli en bra dag :D Fick gjort en hårinpackning och har ätit lite frukost framför nyhetsmorgon. Nu däremot är det dags att komma igång med plugget innan jag ska vara hos sjukgymnasten klockan 10:00. Har 2 föreläsningar idag som jag funderar på att hoppa och sitta och sola samt plugga på min balkong istället, vi får se. Ha en bra tisdag allesammans!
 
Puss //Emma



En vanlig tisdag

Gokväll!
Då var måndagen redan över och en ny vecka har vi framför oss som för mig kommer bestå av en hel del plugg. Har otrolig ångest över en tenta vi ska skriva nu framöver, men kan inte göra så mycket mer än att lägger ner tid på att plugga till den. Vädret har varit helt fantastiskt idag men tyvärr hade vi två föreläsningar.. Vi åt i alla fall lunch ute i solen och sedan tog vi även en kopp kaffe. Åkte en sväng till stan med Emmis och sen nu ikväll gick jag en sväng till gymmet och körde lite crosstrainer och mage. Nu ska jag bara borsta tänderna innan jag ska krypa ner och sova i sängen.
 
Puss //Emma




Lördagsmorgon

Tänkte börja med att berätta om gårdagen då jag, Sara, Mikaela & Anna hade myskväll. Först pt vi alla tacos och sedan blev det ytterligare mys med nötter, mango och melon. En riktigt mysfredag blev det med mycket prat och skratt och en lite lets dance tittande. 

Idag började jag morgonen med en powerwalk på 1 timma. Har fortfarande träningsvärk i rumpan efter förra gången jag var ute och gick men nu är jag även lite mör i benen. Blev ett ägg och två finn crisp till frukost och även en efterlängtad kopp kaffe. Just nu ligger jag i sängen och tittar ett avsnitt av gossip girl innan jag sedan ska sätta igång att plugga. 

Puss //Emma







Proteinrik frukost

God morgon!
Tror ni inte att jag kände att jag behövde snooza idag också?! Herregud måste verkligen börja lära mig att gå upp första gången klockan ringer som jag gjorde förut. Skyller på att min nya säng är så otroligt skön vilket är ju både en fördel och nackdel nu har jag insett ;) Sitter just nu ner och äter en proteinrik frukost i form av omelett och en finn-crisp till det. Idag hade jag skinka, tomat och oliver i min omelett så nu håller jag mig nog mätt ett tag. Måste även berätta att jag har sån fruktansvärd träningsvärk i rumpan efter gårdagens powerwalk, vem kunde tro att man skulle få det? haha. Jaja nu vet jag i alla fall att den promenaden gav nått vilket jag inte kände under tiden jag gick. Om exakt en timma nu har vi föreläsning idag och ikväll ska vi hem till Helena och fira henne :D
 
Puss //Emma



1 timmes powerwalk

God kväll!
Ber om ursäkt för dåligt bloggande den senaste tiden men har helt enkelt inte hunnit med eller haft ork till det. Blev så fruktansvärt mycket onyttigheter kring påsk och även när min pappa och bror hälsade på här uppe i Karlstad. Därför försöker jag nu bara äta nyttigt så gott det går i alla fall. Har varit en del sjukt roliga fester här upp men nu blir det att avstå ett tag. Åkte till Göteborg i söndags och röntgade mitt knä som jag får svar på nu nästa vecka tror jag. Det tråkiga är att knät verkligen inte är bra och jag kan nästan inte träna någonting som involverar knät.. :( Däremot var jag ute och gick en powerwalk 1 timma och 10 min idag vilket känns i rumpan nu. Får försöka göra så gott jag kan för att kunna röra på mig trots att det enda jag vill just nu är att kunna springa! Just nu sitter jag och kollar CL-matchen mellan Real madrid och Wolfsburg och äter lite ananas.
 
Puss //Emma











RSS 2.0