Födelsedagsfirande

Ikväll gick jag och Jessica ut och åt middag på Harrys. Supermysigt och helt otroligt underbart väder. Blev även en sväng förbi systemet så hon kunde göra sin debut där dessutom. Vi avslutade kvällen hemma hos henne och kollade på film. Nu är det sängdags för imorgon blir det slutspurten på arbetet och massa annat kul.

Puss //Emma




Chokalddrink till frukost

God morgon!
Har verkligen haft fullt upp nu sen jag kom hem till västkusten. I helgen var jag och vänner iväg på Summerburst i Göteborg och det var verkligen jättelyckat! Kul att träffa alla underbara vänner igen och festa tillsammans. Känner att det är dags att börja trappa ner på festandet nu dessutom då det varit alldeles för mycket för min del den senaste tiden. Igår gick jag upp halv 6 för att skriva ett grupparbete under hela dagen. Sara kom till mig vid 11-tiden och vi satt sedan fram till klockan 18 på kvällen. Fick faktiskt hunnit med en hel del under de fokuserade 11 timmarna jag satt igår.
 
Idag vaknade jag upp vid runt 8:00 och gick direkt upp och satte mig för att åter igen skriva på arbetet. Har druckit en kopp kaffe och gjorde mig precis en liten chokladdrink till frukost. Jag har verkligen gått upp massor nu under den senaste tiden, vilket inte är så konstigt när jag inte tränar och bara äter egentligen. Ska därför försöka byta ut lite måltider mot påsar nu några dagar och se om det kan hända någonting. Längtar verkligen så mycket efter att få gå till gymmet och svettas samt bygga upp musklerna igen. Snart så!! En stor händelse idag är att min bästis Jessica fyller 20 år!! :D Hipp hipp hurra till dig tjejen! Ikväll ska jag pausa från pluggandet för att gå ut och fira henne med en bit mat. Så nu blir det dags att fokusera på arbetet igen!
 
Puss //Emma



Firat sista tentan

God morgon!
Tentan igår som jag skrev kändes ändå ganska bra så nu hoppas jag verkligen på det bästa! Efter tentan åkte jag och Emma in till stan och gick runt och kikade innan vi drog till Emma för lite mellanmål. Mötte sedan upp några av våra vänner på Tempel (uteservering) där vi beställde rosé. Klockan 20:15 drog vi vidare till en tapasrestaurang vid namn Baron och åt middag. Blev även att vi beställde varsin sangria och skålade att vår sista tenta för terminen är skriven. En superlyckad kväll verkligen!
 
Klockan ringde 8:00 för mig och genast gick jag upp och började fixa i ordning med resväskan och allt. Idag ska jag nämligen hem tll västkusten inför Summerburst i Göteborg. Är verkligen sjukt taggad!! Eftersom jag snart ska hem förresten av sommaren är det mycket som ska packas ner. Just nu sitter jag och njuter av en skål  havregrynsgröt och en kopp kaffe. Härligt att vakna till blå himmel och strålande sol idag trots allt. Nu ska jag ta tag i packningen igen och försöka få med så mycket kläder som möjligt haha.
 
Vill avsluta med att säga att tjejerna som ni ser på bilderna nedanför är helt fantastiska och jag har så sjukt roligt med dom. Går inte en dag utan att jag dör av skrattanfall och ni är en stor del av mitt liv nu. Tack söta ni!

Puss //Emma











 


Sista tentan innan sommaren

Hejsan!
Nu 2 dagar så här innan tentan satte jag igång och började plugga och jo visst det känns som det börjar sitta men det är fortfarande mycket information som ska in och bevaras i huvudet smat att det sen ska levereras på tentapappret. Jag går in med inställningen idag att det kan gå bra men skulle det mot förmodan bli omtenta så är det inte hela världen. Just nu har jag klarat allt hittills vilket känns otroligt skönt! Ska strax börja vandra bort mot skolan där jag ska möta upp Emmis för lite lunch och snabb genomgång av tentan innan vi skriver den vid 14:00. Har en celcius som jag ska ha under tentan (har fått för mig att jag får massor energi och blir smartare av att dricka den). Nu ska jag dra, ha det gott!
 
Puss //Emma



Panikångest

God förmiddag!
I torsdags körde mamma upp mig till Karlstad igen och sov även över under natten. Var jättekul att få visa upp min lägenhet som inte sett förrän nu och vi hade det riktigt mysigt tillsammans. Under gårdagen var vi iväg och shoppade lite saker till min lägenhet så nu har den fått sig ett litet lyft. Sedan var det dags för henne att åka hem och jag åkte då in mot stan på kvällen för att äta middag med Emma och Erika. Vi avslutade kvällen hemma hos Emma med en film och lite mys.
 
Idag vaknade jag upp vid 7 för att börja komma igång och plugga inför tentan vi har nu på onsdag som jag inte kan någonting om. Har verkligen panik över den trots att folk säger att den är enkel, men trots det har jag verkligen panikångest över den. Nu har jag suttit och pluggat ett tag och kände därmed för en paus att prova ut vad jag ska ha på migg ikväll på Campusfesten som annordnas och som det brukar dyka upp massa folk på. Till min besvikelse när jag provar kläderna sitter ingenting bra, jag känner mig tjock och ful i allt. Är verkligen så sjukt besviken på mig själv att jag tillåter mig äta massa onyttigt och att jag faktiskt har gått upp så mycket som jag gjort nu under den här tiden. Det känns fel att skylla på att jag opererat knät och inte kan röra på mig så som jag vill men det är trots allt en anledning. Jag känner mig allmänt deppig att jag inte kan träna och äter och det blir ju inte precis bättre över att jag trycker i mig massa onödigt utan jag blir ju bara ännu mer deppig ut av det. Har ni någonsin fått en känsla där ni vet hur ni faktiskt insett att ni är nöjda med er själva, precis den känslan vet jag att jag haft och just nu när jag inte alls är nöjd vill jag bara få tiden tillbakaspolad och gå in i den perioden. Jag vet hur jag har sett ut och det är sorgligt när jag tänker på hur min kropp har förändrats från det till det värre. Just nu finns en känsla inom mig som gör att jag inte alls har lust att visa mig för någon person som sett mig förut då min kropp såg bättre ut. Trots att det kommer bli världens roligaste campusfest ikväll så vet jag också att många jag känner kommer vara där och jag känner för att inte gå dit för att folk ska se mig sån här. Jag vet att jag måste bortse från dessa tankar om mig själv och bara gå dit, inte bry mig och ha askul ikväll. Just det är så otroligt svårt när man verkligen inte känner sig bekväm med sig själv.
 
Nu ska jag i alla fall fortsätta att plugga vidare och försöka komma på ett sätt att glömma den här jobbiga känslan inför ikväll så jag faktiskt kan gå dit och ha skitkul med alla vänner. Vill bara säga att jag behövde ha det här inlägget för att skriva av mina känslor som finns inombords just nu och på något sätt motarbete det deppiga inom mig.
 
Puss //Emma





En tuff tid framöver

Nu kommer förmodligen ett litet längre blogginlägg som kommer handla om hur jag känner, mår och hanterar den här situationen med min knäoperation. För det första så var operationen det enda alternativet för mig då jag kände att jag inte skulle kunna leva med att ha ont i knät för varje steg jag tog. Trots att läkaren inte vet om operationen kommer göra knät bra då min menisk är i riktigt dåligt skick. Hon kunde även se ålderförändringar vilket innebär att knät förmdoligen aldrig kommer bli bra men i vilket fall kändes detta alternativ som en förhoppning för mig att möjligtvis längre fram kunna springa igen utan smärtor. Självklart hoppas jag även på att kunna röra en boll som har varit mitt största intresse hela livet och som just nu ligger helt nere pga av skadan i knät.
 
Till hur jag mår och känner mig nu med ett nyopererat knä så är känslorna för mestadels negativa men samtidigt finns positiviteten där då jag hoppas på att knät ska bli bättre. På tal om de negativa tankarna finns det med mig att jag inte kommer kunna träna på det sättet som jag älskar just nu på ett tag. Ingen crosstrainer, ingen löpning ingen cardio alls förutom mina små promenader jag för tillfället rör mig från en plats till en annan. Ni som känner mig vet också att när jag inte får träna har jag väldigt lätt för att tappa fokus på kosten vilket gör att man äter onyttigt som i sin tur leder till att jag ökar i vikt. Detta har även hänt den här gången och då började det redan med några extra kilon när jag och Erika var i Rhodos. Det bli att man glider in i en ond spiral som är rikitg tuff att ta sig ur. Jag känner mig redan mycket större och tycker detta är nått fruktansvärt jobbigt.
 
Jag vet att man inte ska bry sig om vad andra kommer tycka och det gör jag inte till stor del heller. Det handlar om hur jag själv känner mig i min kropp för jag vet att jag inte vill se ut så som jag gör just nu. Trots detta kan jag ändå trycka i mig onyttigheter vilket ni kanske tycker är konstigt när jag vet om att jag inte kan göra slut på lika mycket energi. Sanningen är den att jag som person är väldigt sötsugen av mig och har alltid haft svårt att stå emot frestelser, sötsuget liksom triggar igång en och man måste ha mer. Det är här träningen träder in och gör att mitt sötsug försvinner. Det är framförallt det jag tycker är som jobbigast nu då jag inte kan träna kondition på det sättet. Jag ska verkligen ta mig i kragen den här gången och försöka bättra på kosten och försöka ta mig ur den onda spiralen.
 
Det som är riktigt jobbigt just nu är att det dessutom snart är sommar som innebär bad, solning och festligheter och det är just vid den här tiden man vill känna sig bekväm med sin kropp. Bikini, korta shorts och tajta klänningar brukar en sommar innebära för mig och just nu vill man helst gå med pösiga shorts och stora tröjor för att inte visa några fettvalkar. Däremot har jag ett problem med min viktuppgång som jag inte kan dölja och det är att jag lägger på mig otroligt mycket i ansiktet och man ser direkt att jag blir rund som en boll. Inte lika kul men det enda sättet är ju såklart att man kämpar för att tappa dessa kilon.
 
I och med den här operationen jag gjorde i måndags så fick det bli att mamma kör upp mig idag istället för att jag skulle ta tåget upp igår som jag först hade tänkt. Tror inte jag hade planerat det särskilt noga då jag fortfarande går väldigt långsamt på mitt knä och har ingen aning hur jag skulle klara av tågresan med att släpa på en tung resväska. Med detta missar jag alla veckans föreläsningar som vi har tenta på nästa vecka. Fylls därför även med massor av STRESS och ÅNGEST då jag inte riktigt hänger med vad det är vi gör just nu. Detta är ju även slutspurten nu innan sommaren träder in och självklart vill man ju klara det och sätter press på sig själv. Blir bara väldigt mycket på en och samma gång känner jag och vet inte riktigt hur jag ska få ihop allting. Däremot har jag ett väldigt bra motto som dessutom är lugnande "ALLT LÖSER SIG".
 
Nu ska jag jag faktiskt packa klart väskorna för när mamma kommer hem vid 15:00 så bär det av tillbaka mot Karlstad!! :D Det är verkligen sjukt hur mycket man alltid längtar tillbaka dit upp till alla underbara vänner när man varit hemma på besök. Det är som sin andra studentfamilj som tar hand om mig och som jag alltid känner mih hemma hos. Ni tjejer i Karlstad som läser detta, ni är helt fanatstiska! Nu tänker jag avsluta det här blogginlägget och önskar er en trevlig dag.
 
Puss //Emma



Återförenad med bästis

Vill börja med att skriva om gårdagen då jag äntligen efter 9 månader blev återförenad med min bästavän Jessica som har bott i USA under den här tiden. Var jättekul att äntligen kunna hänga och hitta på saker tillsammans igen som om vi har setts varje dag. Vi gick en promenad hem till henne och sedan en promenad på torget där vi även träffade på Ebba. Ser verkligen fram emot en sommar här på västkusten med mina fina vänner :D Igår avslutade jag och Jessica kvällen hemma hos mig med tacos och lite godis framför tvn. En riktig heldag med min saknade fantatiska vän som jag redan får se om en vecka igen då jag kommer hem för Summerburst och andra festligheter.
 
Puss //Emma



Nyopererad

God morgon!
Igår åkte jag och mami upp till Falköpings sjukhus för att jag skulle göra min andra knöoperation. Blev en senare operation denna gången vilket gjorde att jag hade en betydligt längre fasta än sist. Vet själv med mig att jag har svårt att fasta och att jag har lite lågt blodtryck. Sist svimmade jag efter operationen när jag var på toaletten så denna gången nämnde vi för sjuksköterskorna att jag hade lätt för att svimma. Efter att en sjuksköterska hade satt drop på mig tyckte jag det var riktigt obehagligt den här gången med att få en nål i armen att efter jag reste mig började må illa. Satte mig ner i fotöljen och kändes nästan som jag skulle spy, men istället svimmade jag till där i soffan haha. När jag säger att jag är känslig för någonting är det absolut inget överdrivet bevisade jag igår. Själva operationen sen igår gick bra och det blev inget mer svimmande för min del. Mådde betydligt bättre efter operationen den här gången gentemot vad jag gjorde sist vilket kändes otroligt skönt :D
 
Inatt har jag sovit hyfsat bra utan några smärtor alls och jag kan dessutom gå försiktigt på knät utan att få ont. Har precis gjort mig lite frulle som jag ska äta i väntan på samtal från sjukhuset innan jag sen ska påbörja min rehab här hemma.
 
Puss //Emma




Rhodos

Förra lördagen startade jag och Erika vår resa från Karlstad till Rhodos. Vi tog tåget ner till göteborg på morgonen där vi blev upphämtade av min pappa som lörde oss till flygplatsen på Landvetter. Där satt vi länge och väntade men passade på att kolla lite taxfree och till slut kunde vi sätta oss på planet. Vi kom fram till hotellet som ligger en bit utanför Rhodos stad kallad Faliraki. Vi har verkligen haft en supermysig vecka med fest, sol och bad och inte minst lite shopping. Eftersom vi hade all inclusive på hotellet så har man ätit en hel del vilket har resulterat till att jag gått upp väldigt mycket i vikt. Bara att ta nya tag nu när man åter är tillbaka i Sverige!
 
Puss //Emma






















































Blåbärsshots





















Äntligen är dagen här!

God morgon!
Idag var det inte jobbigt att kliva ur sängen, däremot att sova vidare fastän jag kände mig klarvaken vid 5:00. Idag är det nämligen 7 maj vilket innebär att det är idag jag och Erika ska ta flyget till Rhodos :D Så man har längtat men så fort tiden har gått ändå. Är så glad för att vi faktiskt bokade fastän vi gjorde det väldigt spontant, ja faktiskt i skolans bibliotek när vi hade tentaperiod haha. Är jättenojig just nu att min resväska väger alldeles för mycket, jag har ju så sjukt svårt för att veta vad man vill ha med sig liksom. Just nu sitter jag och äter lite frukost och om ca 1 timma blir jag upphämtad av Erika och hennes kille som ska köra oss mot tåget som vi tar mot Göteborg. Snart börjar resan!!!
 
Slänger upp lite bilder från dagarna som varit här under ;)

Puss //Emma





























 

Soliga Karlstad

Hejsan!
Idag började jag min morgon med 6 km löpning som var fruktansvärt jobbigt.. Kändes som att jag dog redan innan första km.. Dessutom var benen trötta efter gårdagens sena benpass så kanske inte var så konstigt trots allt. När jag kom hem satte jag mig en stund på balkongen med ett glas isvatten. Blev sedan en dusch och därefter har jag suttit här och solat. Idag steker solen extra och det är varmt i luften. Om en stund kommer Erika hit och så ska vi plugga på dagens föreläsning som vi tänker skippa pga det fina vädret. 

Puss //Emma



Valborgshelgen

Har varit ett par riktigt tuffa men roliga dagar här nu med mycket fest och dricka. I torsdags skrev vi makrotenta och efter den var vi 15 tjejer som drog till Olearys och åt och firade tentan. På kvällen var vi några tjejer som fortsatte och det slutade med en rikitg kanonfylla. När man sedan vaknade upp dagen efter på Kvalborg var man rejält sliten. På kvällen var det åter igen dags att börja dricka för att sedan avsluta kvällen inne på vår studentpub med resten av alla taggade studenter.
 
Sist men inte minst har vi Valborg som blev helt fantastisk! Dagen började med en helt amazing brunch hemma hos Elvira där vi var ca 14 tjejer. När alla var mätta och började bli lite berusade vandrade vi över till en liten ö där det var fullt med glada studenter som satt samlade. Tyvärr kom regnet och vi lämnade för att återigen vandra tillbaka till Elvria och fortästta skratta och köra lekar. Blev en mellanlandning hemma hos mig sedan där vi dansade, åt pizza innan vi sedna drog vidare till en annan förfest. Till slut landade vi på nattklubben där vi dansade så svetten rann om en. Om jag ska sammanfatta valborg får den 10/10 för den var så otroligt rolig :D
 
Nu är det ny vecka och lugn för min del då jag inte har någonting efter mig just nu. Har varit riktigt trött idag och det kändes när man satt på föreläsningen. Nu är jag hemma och sitter och tar en kopp kaffe och hoppas på att bli lite piggare. Tanken är att jag ikväll ska ut på en liten löptur med Karlekon. Ska börja packa ner kläder inför Rhodos som jag och Erika åker till på lördag, wohooo!
 
Puss //Emma




















RSS 2.0