Firar Anna

Hejsan!

Igår klev jag upp ur sängen runt 7 tiden och satte mig sedan för att plugga. Dock var tankarna på annat håll men fick nog lärt mig något i alla fall. Unnade mig sedan med att sola lite solarium innan jag sen gav mig ut och sprang. Dock har jag fortfarande problem med ljumsken så var ingen lång runda utan blev bara 4,6 km. På kvällen sedan åkte jag och några tjejer hem till Anna där vi firade henne att hon fyller 23 år nu i helgen. Avslutade kvällen med utgång vilket var väldigt lyckat, så kul! 

Idag ringde klockan 9:00 och jag har packat klart det sista. Tittade på lite serie och åt frukost och just nu befinner jag mig på tåget hemåt. Ska bli så underbart att komma hem till familjen och känns lite kärlek.

Puss //Emma


Lever i en ångestfylld bubbla

Börjar känna mig riktigt trött på att gå runt med en klump i magen, gråten i halsen och inte kunna sätta ord på det jag känner just nu och inte vet varför jag känner som jag gör. Det gjorde det inte bättre att tentaresultatet kom ut idag och det stod underkänt, fastän jag vetat om det sen jag klev ut ur salen och den var färdigskriven.. Ibland är det verkligen jobbigt att vara kvinna, med alla hormoner som bara sprutar ut åt alla håll och kanter i kroppen. Känner mig just nu bara trött om dagarna trots att jag sover, ångest för saker man inte borde ha och framförallt känner jag ingen motivation till plugget just nu. Trots detta är det bara att kämpa på för i oktober kommer jag ha 3 tentor vilket jag just nu känner mig extremt stressad över. Att jag inte kan träna så som jag vill, att inte ha den stykan jag brukar ha gör det verkligen inte bättre. Träningen är ju trots allt det som brukar vända min lednsa min till ett stort leende, och det gör det självklart till viss del men inte alls i samma utsträckning som innan. Ledsen för detta tråkiga inlägg, men behövde verkligen få ur mig detta. En positiv sak är att jag bokat tågbiljett och kommer åka hem till familjen över helgen, ska bli väldigt skönt att få byta miljö några dagar och hoppas på att hitta ny motivation. Testade även att göra chia-pudding för första gången i mitt liv och jag tyckte faktiskt det smakade väldigt gott!
 
Puss //Emma
 

Tufft spinningpass, men jag tog mig igenom det!

Hejsan svejsan!
Då är dagen snart slut, det är verkligen helt sjukt hur snabbt dagarna går tycker jag. Hade föreläsning idag mellan 9 och 12. Därefter blev det lunch innan vi påbörjade att skriva klart vårat grupparbete. Skönt att det är klart nu innan det ska presenteras nu på tisdag nästa vecka. Skönt att ha lite tid att öva så man känner sig relativt förberedd. Ikväll blev det cykel på gymmet på 45 min och trots att jag fick samma problem igår med akut smärta i mage och rygg så sänkte jag motståndet och gav inte upp utan fortsatte hela passet. Känns riktigt skönt nu efteråt verkligen även fast jag 30 min efter passet kände mig illamående och spyfärdig. När jag kom hem blev det grovt bröd med min avokadoröra som är min favorit. Supergott! Sitter och försöker planera lite nu framöver samtidigt som jag läser igenom lite plugg innan det blir lite tv-tittande innan det är dags att sova. Ps. dagen har varit lite bättre än gårdagen trots att jag är väldigt känslosam och nedstämd emellanåt.
 
Puss //Emma
 

Let this day be better than yesterday

God morgon!
Tror jag snoozade i över 1 timma idag med 15 min mellan varje gång. Vet inte om det är bra eller dåligt egentligen för sömnen men att när klockan ringer veta att man kan få sova lite till är ju ändå så skönt. Gjorde mig proteinpannkakor till frukost med hallon och kvarg och till det gjorde jag en cappuccino. Kändes ändå lite lyxigt måste jag säga. Känner att jag har någon negativ och nedstämd energi över mig just nu.. Det är verkligen inte sån jag vill vara, fy! Får inte bli några motgångar alls idag för det vet jag inte om jag skulle orka med. Jag hoppas i alla fall att denna dagen blir bättre än igår.
 
Puss //Emma
 

Blir inte alltid som man tänkt sig..

Usch, idag hade jag verkligen inget flyt alls på gymmet.. Jag och Emma gick på sprint men efter bara 10 min hade jag tagit ut mig så sjukt mycket och samtidigt fick jag en huggande känsla i mage och ländrygg att jag höll på att spy. Fick springa till toan i omklädningsrummet, men blev aldrig att jag spydde. Usch! Har aldrig mått så dåligt.. Har dessutom aldrig behövt avbryta ett pass så hade så sjukt dåligt samvete efteråt och var så Besviken på mig själv! Gick istället 1 timma på bandet innan jag åkte hem. Mitt humör har varit en bergodalbana ikvälloch kan ha med att göra att det snart är dags för mens. Usch va längesen jag fick sånt här humör. Har mest bara känt mig ledsen och deppig ikväll. Tittade på paradise hotel och nu blir det sängen. 


Puss //Emma


Det är låning

Hejsan!
Helgen har varit superbra och lördagen blev verkligen riktigt lyckad. Gick inte särskilt bra för någon av oss på travet men däremot hade vi väldigt roligt. Fortsatte sedan för att titta på Färjestad-Frölunda och tyvärr vann ju inte Frölunda men är ju inte särskilt insatt så det var ändå bra stämning. Styrde sedan mellanfest innan vi efter det drog ut på verket som är en nattklubb här i Karlstad. Gårdagen (söndag) var inte särskilt produktiv och jag hade heller inte orken till att skriva något inlägg.
 
Idag är det en ny vecka som innebär nya tag! Var så trött när klockan ringde imorse och det kändes inte bättre när jag kom till skolan och märkte att jag glömt mitt anteckningsblock hemma. Satt kvar en stund och pluggade framför datorn och sedan gick jag och Emma hem till mig för att plugga vidare. Idag tog jag även över ansvaret för våran studentpubs marknadsföring, ska bli jättekul att få vara med och engagera sig. Nu ska jag ta en powernap för jag är verkligen helt slut, har även magkatarr som kan vara en bidragande orsak. Ikväll väntar ett sprintpass på gymmet så gäller att man har all energi man kan få till dess.
 
Puss //Emma
 

Morgongym

God morgon!

Idag blev det att gå upp tidigt för just nu är jag på väg till gymmet. Sitter med en NOCCO i handen och musik i öronen och taggar igång. Ser fram emot denna lördagen då det händer massor med roligheter. Vi ska mötas upp några tjejer och äta lunch samt dricka vin för att sedan gå på trav här i Karlstad. Efter travet ska vi sedan mot Färjestads arena och se matchen mellan Frölunda och Färjestad. Den matchen kommer bli så mäktig, hoppas verkligen på en Frölundavinst! Kvällen kommer sedan avslutas på nattklubb. 

Puss //Emma


Spontant

God kväll!

Igår efter allt plugg tog jag en powerwalk med Linnea och vi fick bland annat handlat lite. På kvällen hade vi terminsöppning på våran studentpub och tanken var att jag inte skulle dricka alls.. Blev istället att jag både drack och drog ut.. Jaja det var väldigt spontant och kul i alla fall! 

Idag har man varit lite segare och mest tittat på lite serier. Tog mig dock i kragen och bestämde mig för att åka till gymmet där det blev 30 min cardio samt lite rumpträning. Blev ett relativt kort pass och efter det träffade jag Emmis och så hade vi myskväll. Nu tittar jag lite på se satte avsnittet av Farang innan det blir sängdags.

Puss //Emma


Jag har minskat!

God morgon!
Glömde av att skriva igår men var fullt upp hela dagen. Föreläsning på morgonen som skulle hålla på mellan 8:15-12, som tur var fick vi sluta lite tidigare. Åt lunch i skolan innan vi satte oss och började komma igång med en gruppuppgift vi har nu utöver 2 tentor som snart ska skrivas och en ytterligare gruppuppgift. Vid 16:00 hade jag tvättid och fick tvättat 4 maskiner tvätt vilket var väldigt skönt. Fick emellan det även lagat 8 matlådor som jag har nu framöver så behöver inte tänka mer på det ett tag nu. Strax innan halv 8 på kvällen tog jag bussen till gymmet för att köra cardio, mage och armar. Har fått en överansträngning i min ljumske vilket känns otroligt tråkigt nu när man väl börjat komma igång, men får försöka vila från cardio i några dagar och se om det blir bättre. Ett positivt besked igår morse var ändå att jag för ca. 1 månad sen skrev upp lite mått på mig själv samt vägde mig och gjorde även detsamma igår. Trots att vikten bara har minskat med ca. 1,8 kg så hade mitt midjemått minskat med 3 cm och rumpa samt ben 1 cm vilket ändå känns relativt bra. Bara att fortsätta kämpa på då jag har långt kvar till mitt mål.
 
Idag försov jag mig fram till 8:00 och tog det ganska lugnt på morgonen, men nu 9:30 befinner jag mig till slut i skolan och tänkte börja göra detta inlägget innan jag kommmer igång att plugga. Ska försöka sitta relativt länge idag och bara gå igenom lite studiematerial så att man får en översiktlig bild över allt innan man börjar fördjupa sig. Hoppas ni får en fin dag!
Puss //Emma
 

Snart hopp i säng

Hejsan!
Idag hade vi föreläsning mellan 9-12 och därefter satt vi kvar i skolan fram till 16 för att plugga. Var verkligen helt slut i huvudet när jag kom hem men gjorde mig lite mat och sedan var det dags för första mötet med utskottet. Jag sitter nämligen med som maknadsföringsansvarig i utskottet för våran studentpub vilket ska bli jättekul och jag känner mig supertaggad. Efter mötet åkte jag direkt till gymmet där jag idag körde 40 min trappmaskin följt av 20 min powerwalk på curvebandet. Superskönt med 1 timmas cardio verkligen och framförallt välbehövligt. Blev omelett när jag kom hem samtidigt som jag tittat lite på tv. Nu blir det sängen för snart är det dags för föreläsning igen.
 
Puss //Emma
 

Wake up, kick ass and repeat

God morgon!
Ny vecka och solen lyser vilket känns fantastiskt! Har varit ännu en seg helg men roliga utgångar måste jag säga. Blir en ny vecka nu med träning, förhoppningsvis blir jag av med förkylningen och fokusera ytterligare på att äta nyttigt. Nu ska jag strax iväg på föreläsning som varar i 3 timmar och därefter är det plugg som gäller idag. Vad som händer mer idag återstår att se. Önskar er en trevlig måndag!
 
Puss //Emma
 

Välkomstfesten

Hejsan!
Igår hade jag ju mycket saker som sagt och hann därmed inte med att skriva något mer under dagen. Åkte in till stan och sökte jobb, klackade om skorna och gymmade innan jag skulle hem igen och fixa mig inför kvällen. Vi var fyra stycken tjejer som förfestade tillsammans innan vi fortsatte till klubben och den årliga välkomstfesten. Var verkligen en jättelyckad kväll!
 
Idag har jag gjort desto mindre faktiskt.. Har mest tagit det lugnt men tog en powerwalk på 5 km förut i solskenet. Har så otroligt vackert väder i Karlsatd idag faktiskt så kunde gå i shorts och sitta ute på balkongen. Gjorde pizza på tortillabröd idag vilket var supergott. Sitter just nu kvar på balkongen med en kopp kaffe och lite choklad, det är ju trots allt lördag.
 
Puss //Emma
 

Friday

God morgon!
Igår var jag och tränade spinning och yoga med Elvira och Emma och det kändes verkligen jätteskönt att svettas på spinning igen fastän det var jobbigt. Båda passen var bara 30 min långa så inte så farligt men jag insåg nog att yoga verkligen inte är min grej. Kanske bör ge det några gånger men för mig igår så var det bara långtråkigt, huvudet dunkade när man skulle andas hela tiden och kroppen gjorde bara ont. Följde sedan med Emma hem och sov hemma hos henne inatt.
 
Idag är det äntligen fredag och när Emma tog bussen till skolan så tog jag bussen hem då jag inte har någon föreläsning idag. Har precis gjort mig frukost som består av mosad avokado på grovt bröd och tomat samt en kopp kaffe och min c-vitamindryck. Har ju fortfarande inte blivit frisk.. Idag är det mycket som händer så får se om jag har tid att skriva något mer sen.
 
Puss //Emma
 

Och så var man skadad igen..

Hej på er!

Igår skrevs det ju tenta och har ärligt talat ingen aning om hur det gick, men hoppas såklart på det bästa. På kvällen igår gick vi ut och firade med Pinchos att tentan är skriven och alla var verkligen hur trötta som helst.

Idag var det föreläsning 9:15 som jag gick på. Slutade vid 12:00 och gick då hem och åt lunch och sedan har jag skrivit ihop ett cv och ett personligt brev. Känner att det är dags att ha ett jobb vid sidan av studierna för att få in lite extra pengar i kassan. Just nu sitter jag på bussen på väg in till stan för att möta upp Elvira och Emma för spinning. Efter den ska jag testa på mitt allra första spinningpass, känner mig sjukt nervös. Tyvärr har jag ju fått ont i mitt knä nu igen då jag gymmat, men det värsta är nog ändå att jag fått så fruktansvärt ont i min ljumske så får ta det lugnt.

Puss //Emma


Ångest deluxe

Hejsan!
De senaste dagarna har jag försökt få tvättat, städat lägenheten och bara pluggat då vi har tenta redan imorgon. Har lagt ner alldeles för lite tid på att plugga till denna tentan och det får man känna på nu när man dagen innan sitter och måste kika i facit på alla övningar. Inte nog med att man har tentaångest så har jag extrem ångest över hur mycket jag verkligen har ökat i vikt. Var inga roliga siffror vågen visade imorse när jag ställde mig på den, faktiskt det värsta jag varit med om. Snacka om att man verkligen blivit blind, hur kan jag tillåtit mig själv detta tänker jag? Nu är det verkligen dags att komma tillbaka till verkligheten och ta tag i både träning, kost och framförallt plugg.
 
Suttit i skolan idag mellan 8:30 och 16:00 och hjärnan kändes verkligen helt mosig efter det. Gjorde mig proteinpannkakor när jag kom hem och kaffe som jag precis fått i mig. Nu har jag bestämt mig för att ta en paus från studierna en liten stund för idag och ska trotsa min förkylningen och åka till gymmet med Emma.
 
Puss //Emma
Matlådor gjorda för veckan nu i alla fall! Kyckling, sötpotatis och broccoli, mums.

RSS 2.0