Strålande sol i Karlstad

Hej svejs!
Idag har jag inte gjort särskilt mycket utan har suttit på balkongen i det underbara solskenet som vi har här i Karlstad. Har verkligen längtat så mycket efter att solen ska titta fram och att det faktiskt är lite plusgrader här. Nu ska jag och Amanda alldeles strax ta bussen till Rusta då jag ska inhandla mig en dammsugare. Har ju bara min robotdammsugare nu som inte tar all smuts i alla hörn så när det är storstädning behövs en riktig dammsugare. Blir en lugn kväll för min del för övrigt och så får jag ta tag i plugget ordentligt imorgon!
 
Puss //Emma



Vårväder

Hejsan alla solstrålar!
Tentan igår kändes faktiskt helt okej och jag hoppas verkligen jag sätter den nu. När jag hade skrivit klart den var det snabbt hem, äta och fixa sig för att sedan dra vidare på förfest. Blev en kanonkul förfest innan vi sedan drog vidare ut och träffade massor av underbara personer. Idag mår man som man förtjänar verkligen.. Har en ordentlig huvudvärk som lånngsamt börjar släppa men som jag haft hela morgonen. Bakade scones till frukost vilket var supergott. Tog en dusch efteråt och fick målat naglarna samt haft ansiktsmask på mig. Just nu sitter jag ute på balkongen med en filt kring mig och varma tofflor och känner hur solen bränner i ansiktet. Är det äntligen vår nu tro?! :D Jag blir verkligen så överlycklig när det är sol och fint väder, helt sjukt hur humöret kan påverkas. Sitter med datorn i knät och kikar på utemöbler till min balkong samtidigigt som jag lyssnar på musik. Ska strax gå in och börja fixa mig i ordning för att åka in och äta middag med några vänner i stan. Finns ett amerikanskinspirerande hamburgerställe som serverar supergoda hamburgare så det blir tanken att äta där. Perekt bakismat hehe. Ikväll ska vi vara ett tjejgäng hemma hos Sara och titta på melodifestivalen och ha det supermys.
 
Puss //Emma

Förbereder mig för tenta

God morgon! Blev aldrig att jag skrev nått inlägg igår märkte jag nu. I alla fall så började dagen med att jag pluggade på universitetet innan jag sedan gick till gymmet och körde lite överkropp. På kvällen kom Amanda över till mig och vi hade det supermysigt. Satt egentligen bara och pratade, men sånna kvällar kan vara så bra verkligen! Blev så sent till slut att hon även sov hos mig. Så vi åt lite frulle imorse och nu när hon sedan gick hem bestämde jag mig för att gå till gymmet och rensa tankarna lite. Skriver min första eftermiddagstenta idag som börjar vid 14:00 så fokuserar just nu på lite träning istället för att gå runt och vara nervös. Vill även tillägna denna dag åt min mamma som fyller år, hoppas du får en superfin dag mamma!

Puss //Emma





To my best friend in USA

Tänkte faktiskt tillägna ett blogginlägg som inte handlar om mig nu faktiskt, utan snarare om min bästa vän Jessica som just nu befinner sig i USA och som jag inte träffat på länge nu. Denna personen är inte bara en vän för mig, hon är en lyckobringare, en bästis som du kan prata med allt om, ja nästan som en syster som alltid finns där men som inte bor i samma hus. Det spelar verkligen ingen roll var vi befinner oss, om vi så skulle bo på andra sidan jorden ifrån varandra så vet vi att vi trots det har varandra och att det inte skulle förstöra vår vänskap någonsin för när vi sedan träffas är inget oförändrat. Den här vackra tjejen har man inte tråkigt med en sekund, utan varje gång vi är med varandra är det minst ett skrattanfall som vi brister ut i. En riktigt galen, rolig och helt udnerbar person som alltid får mig att skratta på något sätt och som jag alltid har roligt med. Ibland krävs det inga ord från någon av oss när vi är tillsammans utan bara tanken på att få umgås och hänga med varandra gör en lycklig. Just nu när jag är nere i en sämre period och jag tänker på dig och alla våra roliga stunder vi har tillsammans får mig att sakna dig extra mycket! Vill bara att du kommer tillbaka till Sverige så vi kan vara tillsammans igen och umgås, för med dig är mitt hjärta helt min bästa vän. Du anar inte hur mycket jag längtar till sommaren nu när du kommer hem och jag ska tillbringa så mycket tid jag kan med dig så det kan du förbereda dig på. Eftersom jag vet att du läser min blogg vill jag att du ska få se detta och att ni andra alla som läser den ska veta vilken fantastisk person jag har som bästa vän. Nu är det inte många månader kvar tills vi ses och jag längtar så! Till världens bästa!
 
Puss //Emma









Tentadrömmar

God morgon!
Man inser att man har tentaångest när man till och med drömmer om plugget på nätterna och hur man ska räkna ut de olika skattekostnaderna, boklsutsdopositioner osv. Ser ut att bli en fin dag idag vilket känns skönt, behöver all energi jag kan få just nu. Har tagit en dusch nu på morgonen och sitter nu med en kopp kaffe och ska börja plugga är tanken, men tänkte skriva ett litet inlägg här nu först. Då jag ligger i en svacka just nu med kosten och träningen då det inte finns mycket jag kan göra då mitt knä är dåligt hade jag behövt lite inspiration från er. Kommentere gärna lite fitnessbloggar, motivationsord, eller andra sätt till att göra en motiverad att ta tag i hälsan. Idag har vi föreläsning mellan 10 och 13 och efter det är det bara plugg som gäller! 2 dagar kvar tills tentan, nu kör vi!
 
Puss //Emma


 

Deppigt..

Hej hej!
Idag gick jag upp vid ca halv 8 för att gå in till skolan och plugga som jag gjort hela dagen. Börjar kännas någorlunda bättre med plugget men ska sitta fullt ut även de sista dagarna nu för att få extra kläm på det. Gick till gymmet för att träna överkropp men det varade inte länge då jag bara kände mig deppig över knät. Har så ont och är svullen så kan varken gå, sträcka ut det eller böja det nu. Dags att ta kontakt med vårdcentralen för starkare tabletter tror jag. Hoppas även fortfarande på svar från min ortoped så jag kan komma vidare med detta. Har precis ställt mig och bakat chokladbollar som jag ska avnjuta nu samtidigt med en kopp kaffe och lite kvällsplugg innan det är natten för min del.
 
Puss //Emma

Ett trasigt knä

Hejsan!
Idag ringde klockan 6:40 eftersom jag hade tvättid vid 7 på morgonen. Har hunnit tvätta 6 maskiner tvätt idag. Låter sjukt mycket men tvättade alla träningskläder, sängkläder och vanliga kläder så det blir en del ändå. Är så otroligt skitit i min lägenhet så just nu låter jag min robotdammsugare dammsuga hela lägenheten här medan jag sitter och skriver. Nackdelen med den dammsugaren är ju att det tar sjukt lång tid för den att dammsuga överallt och framförallt att den inte kommer åt i hörn och liknande. Måste skaffa mig en vanlig dammsugare också så man har alternativ beroende på hur mycket man behöver dammsuga. Hade egentligen behövt sitta och plugga nu hela morgonen eftersom jag har tenta på fredag men får komma igång med det en stund snart och sedan får jag sitta hela kvällen. Har sen föreläsning idag vilket jag tycker suger.. Börjar 13:15 och håller på fram till 16:00.. Smällar man får ta!
 
Helgen har förresten varit både bra och dålig skulle jag säga. I fredags var jag på födelsedagsmiddag för 2 tjejer här och vi hade verkligen skitkul och kvällen var jättelyckad. I lördags när jag vaknade upp var det desto mindre bra då jag var extremt bakis och åt inprincip bara onyttigt hela dagen.. Igår (söndag) började dagen med fotboll vid 10:00. Har blivit mycket sämre med tekniken och det gick även utför med knät. Fick jätteont och var tvungen att gå av tidigare tyvärr. Sedan blev det plugg hela dagen innan jag gick hemåt och åt samt fortsatte plugga. Var även onyttig igår och bakade chokladbollar.. SKÄRPNING EMMA!
 
Nu är det som sagt måndag igen och det är verkligen dags att ta tag i kosten. Nackdel med den här veckan är att det är tentaplugg varje dag från och med nu vilket innebär egentligen bara att jag kommer sitta ner. Dessutom är mitt knä svullet idag och gör jätteont och jag kan faktiskt knappt gå på det. Kan varken böja eller sträcka ut det rakt utan att det gör ont :( Skrev ett mejl till min ortoped nyss och hoppas att hon kan svara. Är ju bara 1 år sen nu som jag opererade mig och har verkligen ingen lust till att göra det igen, men vi får se vad hon säger. Blir i alla fall ingen löpning eller spinning den här veckan, måste se till att vila knät. Det här inlägget blev väldigt långt nu, men jag önskar er en trevlig dag!
 
Puss //Emma 







Bananpannkaka

Äntligen hemkommen från föreläsning och gym nu och sitter och äter lite bananpannkaka med vaniljkvarg på just nu. Bra fredagslunch efter ett bra gympass! Började idag med stegrande intervaller på löpbandet som blev ca 6 km på 30min. Efteråt passade jag på att köra lite ben/rumpa och mage så nu är benen helt slut. Känner att jag mår mycket bättre nu när jag har kommit igång och tränat varje dag denna veckan. Däremot mår knät inte lika bra så blir förmodligen vilodag imorgon. När jag sedan har ätit upp blir det att komma igång och plugga innan det är dags att fixa sig inför kvällens festligheter :D
 
Puss //Emma







 

Proppmätt

Morning!
Äntligen är fredagen här som enligt mig är bästa dagen på hela veckan :D Har precis ätit min standardfrulle och är nu helt proppmätt efter den. Ser verkligen fram mot den här fredagen för den känns fullspäckad vilket jag tycker är skitkul! Klockan 10:00 börjar förelsäningen som varar fram till 13:00 och därefter tänkte jag köra ett litet kort gympass om jag orkar. Sedan måste jag försöka trycka in lite plugg innan jag ikväll ska iväg på födelesedagsfirande :D Det var min fredag väldigt kortfattat, hoppas ni får en bra dag!
 
Puss //Emma



Andra spinningpasset

Hej svejs!
Som jag skrev imorse har jag suttit i bibblan hela dagen och pluggat extern och inte smartare känner jag mig för det tyvärr.. Är nyss hemkommen från spinning och det gick faktiskt bättre idag, kände liksom att jag hade bättre återhämtning men det var ju fortfarande sjukt jobbigt. Tyvärr känner jag av knät när jag cyklar, känns som det ska hoppa ur led nästan. Usch obehaglig känsla det där men jag tog mig trots allt igenom 45 min och därefeter körde jag lite kort mage. Gick förbi Coop på hemvägen och fick köpt lite smågrejer, men glömde ändå hälften haha. Nu sitter jag ner och äter lite omelett på bl.a skinka, oliver och tomat, mums. Ska sedan försöka fortsätta att plugga lite nu ikväll, det är liksom bara att köra stenhårt nu innan tentan.
 
Puss //Emma



Redo för en plugg-dag!

God morgon!
Idag ringde klockan 7:00, inte bara det utan jag gick även upp med en gång klockan ringde istället för att ligga kavr och snooza som jag gjort den senaste tiden. Idag har vi ingen föreläsning men det innebär inte att man kan vara ledig och kolla på serier hela dagen.. Nej, idag väntar plugg plugg! Har beslutat mig för att jag verkligen ska klara den här tentan nu. Blev en stabil och supergod frulle, nämligen havregrynsgröt med banan. Helt sjukt vad gott jag tycker det är haha. Det första jag tänker på när jag vaknar är att jag ska göra havregrynsgröt och kaffe. Nu är det dags att börja fixa sig innan det är dags att bege sig mot universitetets bibliotek. Har bokat mig på ett spinningpass i eftermiddag, får se hur detta ska gå. Har så sjukt ont i rumpan sen sist jag cyklade.
 
Puss //Emma

Taco-onsdag

Äntligen hemkommen från en sen föreläsning som varade började 13:00 och varade ca 2,5 timme. Innan dess var jag på gymmet och köttade i ca 1 timme. Testade att springa på bandet med mitt knäskydd på och det visade sig vara riktigt bra då jag körde stegrande intervaller under 8 km. Blev därefter någon armövning och ryggövning samt mage innan jag begav mig till skolan. Just nu sitter jag och äter lite tacos, mums! Ska sen börja plugga igen, har så mycket jag ska hinna lära mig nu så blir tokig. Känner mig väldigt stressad över att det är så mycket med mikroekonomin samtidigt som jag ska repetera externen som jag har glömt så mycket av. Bara att ta sig i kragen och kämpa. 
 
Puss //Emma
 

RPM & Core

Yes, jag kom med på spinningpasset!! Värme upp med 10 min gång på bandet och när jag sedan satte mig på cykelsadeln kände jag ångest verkligen. Har tappat så sjukt mycket kondition så jag skäms.. Nu är det verkligen dags att komma igång med kosten och träningen för jag känner verkligen inte för att se ut som en flodhäst till sommaren. Efter 45 min RPM så hakade jag även på ett corepass som höll på i 30 min. Nu efter en dusch och lite proteindryck samt en liten kvarg känns det underbart :D Nu ska jag iväg hem till Erika och tillbringa tiden där ikväll titta Champions League.
 
Puss //Emma



 

Soliga Karlstad

Äntligen har solen tittat fram här i Karlstad och man kan ju inte annat än att vara glad när man ser det och den blåa himlen. Idag hade vi föreläsning mellan 10 och 12 vilket är hur dkönt som helst. Kom precis hem innanför dörren och äter nu lite mellanmål som består av äppelbitar och kanel, supergott! Ska alldeles strax börja plugga inför omtentan på extern som är om ca. 1,5 vecka. Ska verkligen sätta den nu känner jag så får ge allt! Har bokat spinningpass inför ikväll men står för tillfället som reserv så hoppas jag kan komma in på det. Annars har jag inte så mycket att berätta, ha en fantastisk dag!
 
Puss //Emma



Skön helg hemma

Hejs svejs!
Under helgen har jag varit hemma hos familjen och tillbringat tid med dom och även med mina vänner. Åkte redan i torsdags och på kvällen gick hela familjen ut och åt på Harrys för att fira att jag har fyllt 20 år. På fredagen var det städning och planering samt inhandling inför min födelsedagsfest jag hade på lördagen. Fick firat med vännerna på lördagen då de kom hem till mig och vi åt tacopaj, daimcheesecake och hade en ordentlig förfest innan vi sedan drog vidare till Göteborg för utgång. På söndagen (igår) var det dags att bege sig tillbaka hit till Karlstad och jag hade verkligen en hemsk resa hem då bussar krånglade och jag missade tåget.. Spenderade kvällen igår med godis och film.. Det var min helg det!
 
Idag vaknade hur trött som heslt och snoozade alldeles för länge men kom iväg till föreläsningen i alla fall. Sedan blev det till att handla lite och sedan tog jag och Amanda en kaffe hos mig och tjötade lite. Fick gjort matlådor och ätit lite och om en stund är det dags för att haka på löpningsgänget för lite konditionsträning. Har varit dåligt med tränanade den senaste tiden och har bara ätit massa onyttigt.. Har verkligen lagt på mig alldeles för mycket så nu blir det till att köra stenhårt!! Strikt kost och försöka träna så gott det går trots att mitt knä inte alls är bra och axeln/ryggen/bröstet inte är bra efter vurpan med snowboarden. Hoppas det kan bli bra nu snart och jag har lite flyt för en gångs skull.
 
Puss //Emma


















En seg söndag

Hejs svejs!
Ännu ett tag sen jag skrev här och det har hänt så otroligt mycket saker sedan dess. Jag har varit fadder för vårens nya nollor, har varit uppe i Åre och åkt både snowboard och skidor och jag har även hunnit fylla 20 år och haft födelsedagsfest.
 
Kan börja berätta om hur kul det var att vara fadder för dom nya nollorna. I 5 dagar drack man och var dessutom med på massa lekar och fick chansen att lära känna även andra faddrar. Trots att vi inte hade det bästa vädret hade vi trots allt hur kul som helst.
 
Redan dagen efter vi hade avslutat nollningen var det dags att börja packa för Åreresan som bar iväg sent på lördagkvällen. En sömnlös natt på bussen blev det och inte mycket sömn för övrigt blev det där ändå. Redan första dagen nrä jag åkte med grabbarna trillade jag ordentligt med snowboarden och sträckte inprincip hela överkroppen. Nacken är stel, ryggen har en stor sträckning över hela vänster sida samt bröstkorgen och vänster axel gör fortfarande rejält ont. Trots detta åkte jag varje dag ändå men tyvärr blev jag väldigt orolig och nojig efter den skadan vilket gjorde att jag kände mig rädd och ramlade ännu mer. Sista dagen beslutade jag mig för att testa skidor vilket jag är glad över då jag kände mig mer stabil och inte trillade någon gång. Som det ser ut nu klarar jag inte av att träna så som jag vill och ska äta värktabletter tills jag får tagit mig till en vårdcentral. 
 
I fredags, dagen efter vi kom hem från Åre hade jag bestämt mig för att ha en 20-årsfest för mina närmsta vänner här uppe. Samma dag fick jag även reda på att jag klarade organisationstentan vilket gjorde mig ännu mer lycklig :D Var även inne och köpte min egna dricka för första gången på bolaget, vilket kändes väldigt stort faktiskt. Kvällen bestod av mycket dricka, beerpong, lekar och skratt innan vi sedan drog vidare ut till en tom klubb haha. Tur att vi hade varandra vilket gjorde att kvällen blev extremt bra!
 
Idag består min dag av tvätt och städning av lägenheten för att få ordning efter den sen jag hade fest eftersom det ballade ur litegrann. Men vad är en riktig fest om man inte ska behöva städa efter den? ;) För övrigt ska jag försöka plugga lite om jag känner att jag orkar med det. Trots att kroppen värker har jag även åkt på en rejäl förkylning så kanske blir till att vila så man orkar med nästa vecka och allt plugg. Detta blev en extremt lång text och jag hoppas ni orkade läsa hehe.
 
Puss //Emma










































RSS 2.0