Grattis på studenten!

Sitter nu på bussen hem efter att ha firat Jasmines student hela dagen. Är verkligen hur trött som helst nu så ska bli skönt att komma hem. Känner mig fortfarande sjukt avundsjuk på alla som får ta studenten nu medan jag har 2 år kvar.. :( Bara detta året har gått sjukt snabbt så får hoppas att de 2 åren som är kvar också gör det.

Puss //Emma


Mot Jasmines student

God morgon, eller god lunch kanske man ska säga :) Idag ska jag på student igen, woho! :D Sitter just nu i bussen på väg in till centralen där jag sedan ska byta till ett tåg mot Lerum. Solen skiner och klänningen är på idag! Ser fram emot en otroligt rolig dag :)

Idag fyller även min bästis Jessica 17 år, wiiiie!! Ett stort grattis till henne på sin dag, hoppas du får en otroligt bra dag! :D:D Ledsen att jag inte kan fira den tillsammans med dig idag men imorgon ska vi fira som bara den! En stor kram till dig Jessica :)

Puss //Emma


Student för Katrinelund

Hejsan hejsan!
Vilken känsla det var idag när man stod och tittade på när alla 3:or sprang ut och var glada :D När de sedan skulle åka flak var det ju ännu värre men så roligt, åh vad jag längtar!!! Fick hängt en ros på både Andrea och Hanna och de blev så glada så det va kul ^^ Jag och Madde gick efter allt iväg och åt en god sallad på mitt favoritställe Le Pain Francais. Skulle aldrig ha tagit klackarna idag för de skavde och jag har haft så ont :( Har blåsor, uppskavd hud, och väldigt ont i dem just nu. Ändå körde jag på och tränade fotboll ikväll och tack vare att jag tejpade mina tår och fötter så funkade det bra :) Nu ska jag sova för imorgon ska jag på Jasmines student :D

Puss //Emma


En riktigt god frukost!

God morgon :)
Vaknade upp av mig själv idag runt 8 och kände att jag lik gärna kunde gå upp ;) Har precis ätit bananplättar med kvarg, hallon och lite kokos på och är nu proppmätt. Idag är vi lediga från skolan eftersom min skola tar studenten :D Jag ska åka in och titta sen hade jag tänkt, åh va kul för alla 3:or!! Det största problemet just nu är vad jag ska ha på mig...

Puss //Emma


Ännu en dag på jobbet

God kväll!
Idag hade vi vanlig fotbollsträning på morgonen och vid 13:00 var vi på Världskulturmuseet och hade bokmässa. Några av alla 1:or har skrivit böcker som ställdes ut och som man också kunde köpa. Det var tal, ett band klipptes och det fanns även frukt, cider och salta pinnar som man fick ta när man minglade runt ;) Efteråt åkte jag och Nicole in till stan där hennes pappa köpte ett par shorts till henne och efteråt bjöd han oss på fika på EH.
 
Kvart i fyra var jag på jobbet, redo att köra igång fastän jag börjar hel. Otroligt vad mycket jag hade att göra idag med 7 personer som skulle checka in, frukostar skulle göras, städning och massa annat innan jag kunde låsa och gå där ifrån. Nu sitter jag äntligen hemma och har precis ätit lite fil och granola framför tvn, är riktigt trött nu. Tur att vi är lediga imorgon då alla 3:or på vår skola ska ta studenten, sååå roligt! :D Funderar på att åka in och titta men beror lite på hur vädret är och så.
 
Puss //Emma
Lägger in en härlig bild från hamnen
 

Regnigt

Jo men god morgon på ett där ute :) Har vi inte ett fantastiskt väder idag här på västkusten? Regnet bara öser ner! Det är verkligen tur att det finns paraply. Just nu sitter jag i bussen på väg till skolan och ska börja plugga på en tyska läxa som vi har tills idag, woho roligt.. Hoppas ni alla får en bra dag trots regnet :)

Puss //Emma


Picnick vid havet på mors dag

Tänkte lägga upp bilderna jag tog med systemkameran igår på mors dag. Det var verkligen en supermysig dag med pickcnick vid havet och vi alla var väldigt nöjda med dagen :)
 
Puss //Emma
 

Dör av hunger!

Aj va min mage gör ont! Är så hungrig så magen typ krampar :( Tåget kommer om ca 5 min men önskar jag var hemma då. Efter träningen imorse åt jag 1 ägg och ett päron samt drack massa kaffe så var absolut inte hungrig vid lunch.. Ska aldrig mer skippa lunchen känner jag nu :( Jaja, nu är svenska redovisningen klar och det enda som återstår är tyskan till imorgon och sen har vi ingenting kvar i skolan :D Glad tjej!

Puss //Emma


Mot morgonträning och skola

God morgon!
Då var det upp tidigt igen för morgonträning och skolan. Det är många som inte kan äta tidigt på morgonen men för mig är det nästan ett måste om jag ska orka träna och behålla fokusen. Till frukost blev det en kopp kaffe och A-fil med 1 banan och kakao. Mätt som en plätt nu och dessutom har min kropp fått lite energi. Nu blir det en liten tupplur för att få lite extra sömn och energi.

Puss //Emma


Grattis på mors dag mamma!

Har varit en underbar dag idag! Åkte ut till Tjörn och hade picknick jag, mamma och bror. Firade mamma genom att ge henne en halvkroppsmassage, 2 ljusskålar och ett kort. Vi åt rostbiff, potatissallad, sallad, nybakad baugette och till efterrätt blev det jordgubbar och kladdkaka. Var verkligen hur mysigt som helst fastän det blåste storm och jag frös. Brände ändå upp kroppen idag, AJ! När vi varit där några timmar åkte vi sedan hem till pappa och åt äppelpaj som han hade bakat, gissa om min mage är stor? Sen var det dags för mig att övningsköra och jag körde enda hemifrån pappa hem till oss, riktigt stolt :D Både jag och mamma bestämde oss för att gå ut och springa ikväll och medan mamma sprang 7 km så sprang jag 1,1 mil så vi var riktigt duktiga. Gick dock väldigt dåligt för mig men inte konstigt efter allt onyttigt jag ätit idag... Nu ska jag sova för imorgon är det upp tidigt till morgonträning och skola.

Puss //Emma

https://cdn2.cdnme.se/1764567/7-3/pic_51a27f919606ee78d58d8a45.jpg" class="image">


Årets första kulglass

Började dagen med att sola på min altan och lite färg tror jag allt att jag fick på mig ;) Målade även naglarna, satte på en maskin tvätt och så har jag ätit årets första kulglass med Liv :D Mormor kom upp till oss på eftermiddagen och jag, hon och mamma bestämde oss för att äta middag ute. Jag valde en kebabtallrik som var riktigt god fastän jag ångrar det lite nu... Har även ätit kanderade nötter och popcorn ikväll så magen är större än en luftballong. Hade även ett litet deppanfall ikväll som kan hända ibland. Nu ska jag och min tjocka mage sova, godnatt!

Puss //Emma


Träning är underbart!

Hallå på er :)
Började köra crosstrainer idag på gymmet i 15 min som uppvärmning. Efter det satte jag igång och köra allt som har med armar att göra med fria vikter. Avslutade med vanliga plankan 1 min x 5 och sen sidoplankan 1 min x 2 på varje sida. Tog en sväng på torget innan jag gick hem och gjorde mig en rejäl lunch :) jättegott blev det och mätt kan man lugnt säga att jag blev ;) Bestämde sedan träff med Jessica hemma hos henne och där tog vi en kopp kaffe och myste i hennes uterum. Vid 5 när hon åkte på träning gick jag och bror till torget för att köpa mors dag present till vår underbara mamma :D Sen hem äta middag och åka iväg på träning. Känner dock av i min hals och fick skippa intervallerna.. :( Asså jag började nästan gråta av att se alla andra springa för jag ville så gärna vara med.. Var tvungen att springa 2 längder bara för det var så deprimerande att kolla på hehe. Nu blir det hem och ta lite kvällsmat innan det är dags att hoppa i säng :)

Puss //Emma

https://cdn3.cdnme.se/1764567/7-3/pic_519e7f099606ee6c95a46c5c.jpg" class="image">


Bananplättar med kvarg och hallon

God morgon :)
Sitter framför tvn och har ätit en riktigt god frukost. Bananplättar med kvarg, hallon och kokosflingor, mums! Till detta dricker jag en kopp kaffe som vanligt ;) Nu mår man verkligen bra! :D

Puss //Emma


Ledig ledig ledig

Varit ledig idag från skolan som sagt och så skönt det har varit. Eftersom mamma skulle jobba kväll kunde vi äta frukost tillsammans och sedan ta en powerwalk på 1 timma :) Testade att göra hemmagjord granola idag men den blev extremt misslyckad, inte alls lika god som Paulúns :( Klockan 4 började även jag jobbet men idag hade vi personalmöte så det var inte så mycket som behövdes göra. När jag kom hem ikväll dammsög jag hela huset och städade även upp på mitt rum. Nu är det dags att sova så jag orkar mig upp till skolan imorgon! Ne juste, vi har projektarbete imorgon och på fredag så jag är ledig ja, gööött!

Puss //Emma


Go fotbollsträning!

Blev en riktig go fotbollsträning ikväll med intervaller och hög puls med boll i regnet. Även en del styrka som vi inte är alldeles för vana vid ;) Så otroligt jobbigt när man väl springer, men efteråt är det helt underbart! Gissar på att jag kommer ha träningsvärk imorgon och riktigt sega ben haha. Precis ätit kvarg med frysta jordgubbar och melon, mums mums. Nu blir det snart sängen :)

Puss //Emma


brain dead

tjena tjena,
nu är jag hemma från skolan och ligger helt död i soffan med datorn i knät. Hade 2 nationella prov idag både matte och tyska varav matte hade vi i 4 timmar. Kändes som första och andra delen i matten var svår och komplicerad medan tredje delen tyckte jag kändes ganska lätt. Hoppas på det bästa i alla fall, måste få bra så jag behåller mitt betyg i matten. Mellan matten och tyskan hade vi en håltimma på 2 timmar och sedan läsförståelse i tyska som var helt sjukt svårt. Fattade små enstaka ord bara så det gick verkligen hur sämst som helst! Så skönt att alla nationella är avklarade nu i alla fall :D
 
Just nu väntar jag bara på att mamma ska komma hem så vi kan äta middag. Min mage är ropar efter mat verkligen :(  Är ledig från skolan resten av veckan förresten eftersom vi imorgon har buffertdag (Omprovsdag) och torsdag-fredag har vi projektdag då vi ska göra en marknadsundersökning bara. Wohoo vad underbart det känns! :D
 
Puss //Emma

Nationella prov i matte

God morgon!
En trött liten tjej som sitter här på bussen på väg till skolan. Åt en stabil frukost imorse för att ladda upp inför nationella prov i matte som vi ska ha idag i 4 timmar. Havregrynsgröt med en halv skivad banan och kanel på, och en kopp kaffe. Gjorde mig en liten energiburk med mandlar, russin, solrosfrön och pumpafrön i som jag kan ha under provet. Ska ta mig en snabb powernap nu på 10 min och sedan titta igenom lite saker i boken. Önska mig lycka till!

Puss //Emma


Snart hockeyfinal

Har fått tittat igenom matten idag och inser att shit vad jag hade behövt lägga ner mer tid på den.. Ja lite försent nu kanske men blir att plugga ihjäl mig imorgon. Fick gått ut och sprungit ca 1 mil förut vilket känns skönt nu efteråt :) Gjorde även planka, knäböj, armhävningar. Mami har precis också sprungit, är verkligen stolt över henne! Nu blir det kvällsmat samtidigt som vi ska se hockeyfinalen!! :D Kom igen nu Sverige, kötta!!

Puss //Emma


Dags för söndagsplugg

Tänkte börja med att berätta lite om gårdagen. Vi vann mot Munkedal med 4-0 vilket va kul :) Blev dock utbytt i andra halvlek så va ganska depp över det.. När jag kom hem slängde jag direkt på mig bikini och packade ihop lite saker för att gå till stranden och sola med Jessica. Lite färg tror jag allt att jag fick i alla fall ;) Min moster och kusin kom upp så de två, jag, mamma och bror åt en riktigt god middag i solskenet på altanen. Senare satt vi alla framför tvn och tittade på Eurovision song contest och myste med massa onyttigt.

Idag vaknade jag upp klockan 9 och var helt lyrisk för solen lös och det var varmt. Åt en god frukost på altanen innan jag gick till stranden. Låg kanske Max 10 min innan vädret drog ihop sig och det blev molnigt och blåste kallt :( Har diskat upp lite efter igår och precis ätit äpple och njuter nu av en god kopp kaffe. Ska sätta igång och plugga nu när vädret ändå är bajs.

Puss //Emma


Taggaråå!!!

Morning morning!
Ätit en ordentlig frukost imorse på balkongen med mami, bror och hans kompis. Granola med fil, macka, ägg och kaffe. Sitter just nu i bilen på väg till våran hemmamatch mot Munkedal. Är riktigt galet taggad faktiskt, nu kör vi! 3 poäng är det som gäller idag i värmen ;)

Puss //Emma


Shorts och linne

Vilken underbar dag det är! :D Ångrar inte en sekund att jag tog på mig shorts och linne idag eftersom det är så otroligt varmt och skönt ute. Efter skolan blev det stan med Nicole och Hugo. Tanken var att vi skulle sätta oss på någon mysig uteservering men istället köpte vi oss dricka på Hemköp och satte oss utanför centralen, haha. Skönt att sitta ute i solen i alla fall :D Det känns verkligen att solen tar alla krafter ifrån en, men jag klagar inte ;) Sitter i alla fall på tåget hem nu och ser fram emot tacos med familjen.

Puss //Emma


Lugn till panik

God morgon,
Usch den här morgonen började verkligen inte bra. Eller rättare sagt så var allt bra fram tills jag skulle låsa dörren och märker att min nyckelknippa är borta, fan! Missade min buss jag skulle ta men fick ändå ta den 20 min efter. Förstår ni paniken när man är ensam hemma och ska låsa och så går det inte för att nycklarna är borta. Åhh är så sjukt arg just nu... Får försöka skaka av mig det nu så inte hela fredagen blir förstörd. Det är sol och varmt ute så idag blev det shorts, linne och skinnjackan :) Idag på morgonen ska vi till ett idrottsmuseum, lite spännande sådär ;) därefter har jag en redovisning och ekonomilektion innan vi slutar.

Hoppas på att dagen vänder och blir bättre nu!

Puss //Emma


Tropiskt klimat

Helt sjukt vad underbart väder det är idag! Känns som 30 grader ute och man kan gå runt i bikini. Gav mig ut på en kort liten joggingrunda på 5 km och efter det körde jag lite planka. Vid 3 kom Liv hem till mig och vi gjorde nyttigt knäckebröd och solade, såå mysigt! Som sagt så är det knäckebrödet så sjukt gott och det mesta ligger i min mage ;) Nu är det dags att avsluta den här Goa dagen med fotbollsträning!

Puss //Emma


Plugga hemma idag

God morgon!
Idag blir det att spendera hela dagen till att plugga känns det som. Kunde vara hemma från skolan idag eftersom vi inte hade några ordentliga lektioner så ska jag försöka plugga på som en galning. Gjorde mig en bananpannkaka med jordgubbar, mango, keso och lite kokos på och till det en kopp kaffe. Hur gott som helst! Ska sätta igång att titta på en film nu som vi ska göra filmanalys på.

Puss //Emma


Övertid på jobbet

God kväll!
Nationella idag gick åt helvete kändes det som.. Fattade ingenting :( Efter nationella var det lektioner som vanligt och sedan jobb direkt efter skolan. Har haft hur mycket som helst idag, så var tvungen att jobba över 1 timma. Har fått fixa frukostar, serverat mat, städat osv så är helt slut nu. Har dessutom fått en muskelbristning i låret så har fått linda bandage runt. Sitter just nu ner i soffan och tittar finalen mellan Chelsea - Benfica, riktigt spännande nu! Blev färsk mango till kvällsmat och nu te :)

Puss //Emma


Kroppen strejkar!

Hade bara redovisningar idag på Samhäll men alla hann inte med så jag är en av dem som ska göra på fredag ;) Efter den lektionen fick vi bara info om engelska nationella och sen kunde alla i klassen sluta utom jag som skulle simma -.-' Som tur var stannade Nicole kvar med mig och satt och hejade på medan jag ensam simmade 1000 meter, du är bäst Nicole! :D När jag sedan satt på tåget hem var jag helt slut och min kropp verkligen strejkade så bestämde mig för att vila från fotbollen ikväll. Följde istället med på min lillebrors skolkväll då de skulle visa upp saker som de hade gjort, lite segt men jaja. Nu ska jag slänga mig i sängen och tagga iför engelska nationella imorgon, skjut mig säger jag bara.

Puss //Emma


Redo för simning?! Nae...

God morgon kära läsare!
Sitter just nu i bussen på väg in till skolan. Har faktiskt lite träningsvärk i magen sen igår då jag var på gymmet vilket känns asgött :D Däremot känns det som mina ben typ har blivit överkörda av en lastbil eftersom jag är så sjukt seg och har så ont i dem :( Inget att göra något åt nu för idag är det simning i skolan för oss som hade missat det en annan gång, känner mig extremt taggad verkligen NOT! Första lektionen har vi även redovisning om mänskliga rättigheter och ja vad ska man säga, jag ber till Gud att han hjälper mig igenom den.

Puss //Emma


Blä väder

Just nu är det sånt tråkigt, äckligt kallt väder då man bara vill sitta inne och se på film och mysa. Hade bara matte muntliga idag och sen slutade vi så det var gött! Tog mig lite lunch när jag kom hem och sen dess har jag försökt plugga men det går ju sådär kan man säga... Ikväll blir det fotbollsträning i regnet woho, känner mig oerhört taggad.. ;) dags att plugga vidare nu!

Puss //Emma


Måndag igen!

Helgen och vårt minilov som vi hade har gått alldeles för fort! Redan måndag igen och massa skoldagar framför oss.

Min morgon började med att klockan ringde 08:05 och jag drog på mig träningskläder, åt en halv banan och cyklade till Sportlife. Var riktigt seg i benen så blev bara 15 min på crosstrainern och därefter lite mage och baksida lår. Inte så värst hårt men ändå så det var jobbigt. Efter ca 1 timma på gymmet cyklade jag hem och hoppade in i duschen. Efter det fixade jag mig och gjorde lite frukost och nu sitter jag i bussen på väg till skolan :) Har nationella muntliga i matte idag och sen vanlig svenska, så måste erkänna att vi har en go dag idag ;)

Puss //Emma


Sprungit 1,5 mil!!!

Idag har jag hjälpt mami med att städa ur vårt förråd och även fått rensat i i min låda lite. Tog cykeln till sif gården för att titta när vårt B-lag mötte SIF och som tur var vann vi med 1-0 :D När matchen var slut cyklade jag hem och så gjorde jag och mamma lite mat innan vi åkte och tittade på när min bror spelade match :) Har även övningskört idag men det gick åt helvete! Ikväll bestämde jag mig för att gå ut och springa och hade det inte varit för att Madde skulle gilla min Facebook status hade det aldrig blivit av, tack Madde! :D 1,5 mil blev det till och med så nu känns det riktigt bra :) Precis ätit lite kvällsmat med mami och det blev Kvarg med jordgubb och mango och en kopp te.

Puss //Emma


Stor vinst!!

Blev en stor vinst idag mot Valbo med 9-1. Spelade på riktigt gräs utan varken underställsbyxor eller underställströja i solskenet. Fick även gjort ett mål i sista sekunden innan matchen var slut :D När jag kom hem tog jag, mamma och min moster som kom på besök en promenad på 6,5km. Snacka om att mina vader har kramp nu. Vi åt en god räksallad tillsammans och nu ikväll lite gottigott. Har precis tittat klart på Step Up revolution som är en galet bra film :) Nu blir det sängen så jag är pigg och glad imorgon :D

Puss //Emma


Tagga match mot Valbo

God morgon :)
Vaknade runt 10 idag och blev en ordentlig frukost med ägg, 2 mackor och kaffe. Just nu sitter vi i bilen på väg till bortaplanen där vi ska möta Valbo. Känner mig lite extra nervös och taggad inför dagens match då jag ska spela på toppen. Ska verkligen köra skiten ur mig där framme idag och ska verkligen försöka få in ett mål ;) Ja vi får se hur det blir!

Puss //Emma


Hemma hos pappa

Hellu, sitter just nu hemma hos pappa på altanen och vi har nyss tagit oss varsin kopp kaffe. Ska nu dra på mig träningskläder och ge mig ut på en springtur, kan vara skönt efter allt jag proppade i mig igår ;) Fick fyndat mig ett par snygga örhängen för endast 30:- förut när jag och Nicole va på torget :D

Puss //Emma

Puss //Emma


Myskväll med min gosis ♥

Goood morgon!
Igår eftermiddag kom Nicole hem till mig som planerat för att sova över. Vi hyrde film på Hemmakväll, köpte naturgodis OBS! Inget med choklad, utan bara nötter och lite torkad frukt inprincip. Köpte även en 70% choklad med pistage. Duktiga tjejer, ohjja! Vi smakade även på frozen mango yoghurt som var det godaste jag någonsin ätit, tycker verkligen ni borde smaka den! Hann se 2 av filmerna vi hyrde och den första heter "Love and Honor" som var en bra film med några snygga ansikten som man kunde vila ögonen på. Den andra filmen heter "Gone" och var en mer spännande film som vi båda ryckte till då och då. Emma och Nicole rekommenderar :D
 
Idag vaknade vi upp runt kvart i 10 och gick då upp efter en stund och gjorde oss god frukost. Fint väder idag så blir nog en promenad på torget och på bryggan. Man märker verkligen att sommaren är på väg nu eftersom man kan gå i shorts ute och knoppar och till och med blad kan man skymta på träden. Wihoo, superlycklig :D
 
Puss //Emma

Snabb och nyttig äpplepaj

Hej hej!
Fick hämtat ut min plattång som hade kommit med posten och till min förvåning får jag ett enormt paket :o Ingen aning varför men inuti det låg i alla fall min nya plattång i ett mindre paket ;) Har tränat fotboll mellan 12:00 till 13:30 så kom hem för en stund sedan. Gjorde mig lite lunch nu och tänkte, varför inte testa något nytt :D Hade sett ett snabbt och nyttigt recept på äppelpaj och det såg verkligen hur gott ut som helst :) Smakade dock inte som äppelpaj men näst intill, så ett alternativ till er som läser om man inte äter vanlig äppelpaj med socker och smör så är detta receptet toppen!

Snabb och nyttig äppelpaj
Recept:
1 Äpple
1 msk Kvarg
1 msk Jordnötssmör
1 msk Solroskärnor
1 msk Pumpakärnor
1 tsk Linfrön
0,5 msk kokosflingor

Skär äpplet i små bitar och lägg i en microvänlig skål. Blanda samman de övriga ingredienserna till en tjock smet som du sedan strör över äpplebitarna. Sätt in i micron på högsta värme i 1 min och servera den sedan med vaniljkvarg/vaniljyoghurt eller som jag tog bara lite naturell kvarg.

Jag tyckte själv det var helt okej även fast vanlig äppelpaj är mycket godare ;) Man blev dessutom mätt så det var bra :) Smaklig måltid!

Puss //Emma


Försovit mig

Hejsan hejsan!
Japp som rubriken lyder så försov jag mig idag på något konstigt sätt. Vet att jag hade ställt klockan men den ringde aldrig.. Missade både T&T och träningen i skolan. Fick i alla fall sovit ut och behövde inte stressa eftersom min lektion nu börjar 12:00. Blev Paulúns granola med a-fil, en finn crisp med ost på och självklart en kopp kaffe på det. Mätt och belåten är jag nu på väg in till skolan för att ha matte och sedan ekonomiprov. Råpluggar just nu på bussen!

Puss //Emma


Jordgubbar och kvarg

En riktigt go fotbollsträning var det idag. Vädret var helt perfekt och att få träna på riktigt gräs är så otroligt skönt. Avslutade den här dagen med jordgubbar och kvarg, en kopp kaffe och lite plugg. Dags att sova nu!

Puss //Emma


Grillat i sommarvädret

Tjena tjena!
Helt sjukt vilket väder vi har idag, sommarvärme på hög nivå :D Orienteringen gick ju hyfsat bra dig ändå *host*. Vi hittade alla kontroller i alla fall ;) Kom hem hyfsat tidigt och satt då och solade lite på altanen innan jag och mami drog och handlade kött, Grillkol och tändvätska. Jag bestämde nämligen att vi skulle grilla karé. Satt verkligen och njöt på balkongen när vi åt och till efterrätt blev det frusen yoghurtglass med kiwi och en kopp kaffe. Nu är det träning som gäller!

Puss //Emma


Orientering

Dags för orientering nu för oss som missade det i höstas. Vädret är toppen så jag klagar verkligen inte, dessutom är det alltid bra med lite extra motion ;) Har bara denna lektionen idag och sen blir det hem igen, rätt skönt måste jag säga :) Laddade upp ordentligt med kaffe och havregrynsgröt till frukost så nu får vi hoppas orienteringen går bra.

Puss //Emma


Årets första grästräning!

Idag blev det Lax till middag, supergott! Satt en stund på balkongen innan jag mötte upp Jessica nere vid bryggan där vi satt och pratade i solskenet. Träffade sedan papi och bror och då blev det en fika på den nya restaurangen/cafét. Blev en Caffe Latte för min del, hur god som helst :) Nu är det dags för årets första grästräning, weeii!

Puss //Emma


Underbar dag!

Började med en chill morgonträning i solskenet halv 8 imorse. Sista 10 minuterna hade vi avslappning på konstgräset och solen brände skönt i ansiktet. Blev ett knäckebröd och kaffe till frukost efter träningen och efter det spelade jag och 3 klasskompisar in en sjuk musikvideo haha :D Fick reda på att jag ligger ungefär på B i matten så det känns helt okej även om jag skulle vilja ha A.. Yes det var min skoldag det! Satt en stund på skolgården och njöt i solen med några klasskompisar, skönt att jag tog linne på mig idag. Nu blir det hem med tåget och sätta sig på balkongen innan det blir en fika med pappa och bror. Ikväll blir det årets första fotbollsträning på gräs, wohoooo!!! :D:D

Puss //Emma


Benhinnejävlar!

Blev bara en runda på 5 km idag då jag fick ont i mina benhinnor nästan med en gång i början :( När jag kom hem blev det triceps 3x15 och sedan plankan 5x1 min. Dags att fortsätta plugga nu tror jag :)

Puss //Emma


Kokosplättar

Var sjukt sugen på plättar idag och tänkte, varför inte testa något nytt! Gjorde om ett recept som jag hittade på internet och så här blev resultatet som ni ser nedanför.
 
Kokosplättar
1 ägg
1 dl havremjöl (fiberhavregryn som jag mixade till mjöl)
1 msk kvarg
1 krm bakpulver
kokos
en skvätt mjölk så att konsistensen blev lite lösigare
 
Bara att blanda ihop detta och steka till små plättar. Jag valde att servera plättarna med en kiwi, frusna bär, en klick kvarg och en klick jordnötssmör. Jag rekomenderar att skippa jordnötssmöret då jag tyckte det förstörde den goda smaken och bara smakade fett i munnen. Nu är jag i alla fall proppmätt och ska snart dra på mig träningskläderna för en liten springtur.
 
Puss //Emma

Supernöjd med mina köp

Lägger nu upp torsdagens och gårdagens köp som jag är supernöjd med. Alltihop gick på runt 2480:- så jag känner mig väldigt nöjd faktiskt. Har precis klickat hem en ny plattång från internet också så då är det bara att vänta på den också. Glad tjej här nu, trots att pengarna har minskat i plånboken :D Dags att sätta igång med pluggandet nu känner jag innan hela dagen har försvunnit.
 
Puss //Emma

Testat på 2 ny saker!

Redan söndag och skola imorgon, nooo! Helgen har gått sjukt fort verkligen :o Har varken pluggat eller tränat någonting så idag får jag verkligen ta tag i det. Känner mig som en uppblåst badboll som bara rullar fram, haha. Har ätit en enorm frukost idag så orkar knappt resa mig ur soffan just nu. Frukost på helgerna är rena drömmen måste jag säga, yum yum. Tänkte även se idag om jag hinner ta kort på allt jag köpte igår och lägga ut, kanske hade varit kul :)
 
Igår testade jag på att göra 2 nya saker som jag aldrig har gjort, nämligen jordnötssmör som är så poppis just nu och små havrekokoskakor ^^
 
Puss //Emma
Ser ut som senap eller något men det är i alla fall jordnötssmör som var hur enkelt som helst att göra. Du tar bara en jordnötspåse och häller alla nötterna i en mixer. Mixra tills det blivit till den konsistensen du vill ha ditt jordnötssmör i och sen KLAR!
Recept
4 msk fiberhavregryn
3 msk kokosflingor
1 mosad banan
1/3 tsk bakpulver
 
1. Sätt ugnen på 180 grader
2. Mosa banan och blanda ner de övriga ingredienserna
3. Klicka ut små bollar på ett bakplåtspapper (blev ca 12 st små)
4. Låt stå i ugnen ca 15 min och sen KLARA!

Shopping med mami

Blev en shoppingdag på torp med mami idag. Kan lägga in en bild senare med allt jag har köpt om jag orkar, för det blev en hel del ;) Just nu sitter jag och mami i soffan framför tvn och tittar på "smartare än en femteklassare". Är ganska trött så kan vara skönt att bara ta det lugnt här ikväll :)

Puss //Emma


Ensam en fredagkväll

Nationella idag gick nog hyfsat bra ändå, så känns rätt skönt :) Drog till Jensen med några från klassen idag och åt, såå himla gott! Dessutom fick jag se David Lindgren på spårvagnen, så sjukt coolt! :D Efter skolan blev det en tur på stan med Nicole, jättemysigt :) Hon gjorde ett nytt hål i örat så himla spontant och det blev skitsnyggt! Köpte mig ett nagellack precis innan bussen gick för igår blev det lite spontanshopping för 800:- ;) Ikväll har jag suttit ensam framför datorn och tv:n och tittat på hockey. Det suger att Sverige förlorade... Testade på att göra en nyttig chokladmousse ikväll och den blev riktigt god faktiskt :D Just nu sitter jag och tittar på Tonårsbossen, sååå rolig haha!

Puss //Emma

https://cdn2.cdnme.se/1764567/7-3/pic_518429d8ddf2b30d6dd3f3a0.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/1764567/7-3/pic_518429fdddf2b30d6c2c7890.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/1764567/7-3/pic_51842a0cddf2b30d798b969d.jpg" class="image">


Saturday morning

God morgon mina fina läsare :)
Lördag morgon och jag och min mamma har precis ätit en god frukost och nu tar vi en extra kopp kaffe i vår salong (vardagsrum). Samtidigt lyssnar vi på Bruno Mars som mamma har blivit helt förälskad i, eller i alla fall hans låtar. Dagens planer är inte helt glasklara men tanken är att jag och mamma ska iväg på en liten shoppingrunda för det var så längesen vi var på det tillsammans. Så det skulle vara väldigt mysigt.
 
Puss //Emma

Otaggad på nationella prov

God morgon!
Vaknade upp idag och hade skitont i högra ögat, huvudvärk och förkyld. Härlig början på den här fredagen! Solen skiner i alla fall och det ska bli varmt idag så det känns i alla fall bra :) Till frukost blev det idag lätt A-fil med Paulüns granola, äpplekkyftor och en kopp kaffe. Känner mig otroligt mätt nu. Det första vi ska göra idag i skolan är att ha nationella prov i engelska i 90 min, WOHOOOO!!! Va ganska ironisk där då jag suger på engelska och är 0% taggad. Nejmen det är bara tuta och köra!

Puss //Emma


Bakat godaste fröknäckebrödet

Recept
2 dl majsmjöl
0,5 dl pumpakärnor
0,5 dl solroskärnor
0,5 dl sesamfrön
0,5 dl linfrön
0,5 dl olja
2 dl kokande vatten
5-7 nypor salt

Blanda allt detta i en bunke och bred sedan ut det på en plåt med bakplåtspapper. Sedan in i ugnen i 1 timma på 150 grader. Jag lägger flingsalt på för att få lite extra god smak.


Promenad i stan


1 lektion idag, whop whop

Good morning :)
La mig i sängen redan klockan 22:00 igår och även om det tog 1 timma att somna så kändes det väldigt skönt. Tror inte jag somnat så tidigt någon gång under hela min gymnasietid om jag ska vara ärlig. Har dock legat och vridit mig hela natten för jag har så sjukt ont i vänstra låret och högra knät. Blev en lårkaka där från matchen igår så kan knappt gå idag.. Skönt att bara ha 1 lektion idag då både tyskan och idrotten ät inställd. Börjar 09:30 och slutar 10:50. Solen skiner och även om det blåser så gör det mig ingenting. Får se vad resten av dagen har att erbjuda.

Puss //Emma


Min Valborg i bilder


Tung förlust

Matchen mot SIF slutade 3-0 till dem.. Vi hade många lägen som vi tyvärr inte satte medan de hade få och satte dem. Det som gör mig mest arg och ledsen över matchen är inte det att vi bara förlorade utan att min egna insats var så otroligt värdelös. Sprang ingenting, långsam med att leverera passningar och kändes som jag bara spelade allmänt fult. Usch vill inte ens tänka på matchen.. Är hemma hos pappa nu och ligger i soffan och ena benet är inlindat och andra benet med ett köttsår på knät. Det är okej att deppa ett tag till, sen är det bara att titta framåt.

Puss //Emma


DERBY!!!

God morgon gott folk!
En riktigt stor dag idag för oss i Vallen som idag ska möta SIF på hemmaplan. Årets största match om man säger så ;) Har laddat upp med en enorm frukost som ska ge mig lite extra energi. Kaffe, C-vitamindryck, stekt ägg på macka och a-fil med Paulüns granola. Solen skiner och allt känns grymt, nu kär vi brudar!!

Puss //Emma


Valborg

Blev en bra Valborg med massa härliga och fulla folk :D Själv var jag nykter eftersom vi har match mot SIF imorgon, TAGGA!!!! Dags att sova, godnatt :)

Puss //Emma


RSS 2.0