Tentafest

Hej hej!

Igår skrev vi som sagt tenta i statistik och ja, jag vet inte hur det gick egentligen. Bara att hoppas på det bästa! Satt hela tiden ut, alltså i hela 5 timmar och hade nog kunnat sitta längre. Efter tentan så åkte jag och Emma och köpte thaimat och åt hemma hos henne och till det drack vi lite rödvin och njöt av att tentan är skriven. Gick sedan iväg till några killkompisar som krökade och blev en spontan utgång med dom. Hade så sjukt roligt under kvällen. Skrattade så mycket och dansade och allt var tipp topp. Sov hos Emmis inatt och åt frulle tillsammans nu imorse. Nu ska jag hem och ladda om för idag kickar vi igång med lite fest för alla som ska vara faddrar inför vårnollningen som drar igång på måndag.

Puss //Emma


Snart tentadags!

God morgon, eller god förmiddag rättare sagt!
Dåligt med bloggandet igår men fick hunnit med en hel del faktiskt. Startade dagen med att gå upp klockan 7 och komma igång med lite plugg. Sädade sedan hela lägenheten från topp till tå med dammtorkning, dammsugning, tvätta golv och städa toaletten. Behövde sedan en paus och tog då en rask promenad ner till Ica och systemet och fick inhandlat lite smått och gott. På kvällen gick jag en snabbis till gymmet där det blev 30 min CT och sedan magövningar i alla dess former. Kvällen avslutades med lite besök och en god middag bestående av potatisgrattäng, fläskfilé och bearnaiesås.
 
Idag sov jag ut till 9:30, har drömt om alla tentaformler hela natten... Åt en stabil frukost och har bara tagit det lugnt nu ett tag och lyssnat på musik. Ska alldeles strax bege mig mot skolan för att möta upp Emmis och luncha med henne innan tentan drar igång vid 14:00. Usch är så nervös nu!! Är lite osäker på vissa saker så ska ta med ett block och titta igenom lite det sista. Nu måste jag gå så jag inte blir sen till vår lunchdejt.
 
Puss //Emma
 

Grit Cardio

Hej och hå!

Nu har klockan blivit mycket och herregud vad trött jag är. Jag och Emma åkte ju som sagt iväg till gymmet förut där jag körde Grit och hon spinning. Jag var inställd på Grit strength, men inser att det är Grit cardio. För er som inte vet skillnaden så är strength att man använder sog av vikter och skivstänger och kör högintensiv styrketräning. Cardio däremot använder du dina egen kroppsstyrka och är mer fokus på högintensiv konditionsträning med mycket fokus på ben och rumpa skulle jag påstå. I vilket fall varade passet endast 30 min och jag bokstavligt talat dog! Har inte alls lika bra kondition som förut, och det är detta man inser när man börjar gå på pass. Ska verkligen fortsätta med det, för det ger så mycket känns det som. Var ett jättebra pass och svetten rann konstant. Får se i efterhand hur knät reagerar på detta passet eftersom det var mycket knäböj, hopp och böjningar av knät. Efter gymmet promenerade vi hem till Emma och så bjöd hon mig på tacos. Så otroligt gott och behövligt! Nu är jag på väg hem med bussen och väl hemma kommer jag dova direkt för nu är jag så trött.

Puss //Emma


Helt slut

Blev inget inlägg igår mer änd det jag skrev på förmiddagen. Hade en jobbig eftermiddag/kväll då jag var extremt deppig och kände mig ledsen över allting. Antagligen var det stress, trötthet och andra faktorer som påverkade det. Tog bara en lugn kväll framför datorn innan jag somnade.

Idag vaknade jag upp vid 6:30 eftersom jag hade bestämt mig för att tvätta. Fick tvättar 4 maskiner och bäddat rent i sängen, längtar redan tills jag ska sova nu. Sedan har jag suttit och pluggat under dagen tillsammans med Emma som kom hem till mig. Är helt slut i huvudet nu, så vi tyckte det var dags att åka och träna. Hon har bokat in sig på ett spinningpass och jag bokade in mig på ett grit-pass. Ska bli riktigt kul! 

Puss //Emma


Morgonträning med Emmis

Hejsan på er!
Idag ringde klockan 7:45 och 8:15 tog jag bussen mot stan för att åka och gymma med henne. För att fp i mig lite energi på morgonen behöver jag en energidryck och idag testade jag en ny sort och usch den var verkligen vidrig. Ni ser på bilden nedanför vilken sort det är tror namnet är ESSE om jag förståt det rätt, rekomenderas ej! Köpte den billigt och den gav mig energi så fick duga idag, men aldrig mer. Passet idag bestod för min del av 30 min på trappan och sedan var fokus på armar men blev även en del andra överkroppsövningar. Gjorde även några squats med lätta vikter för att bara köra igenom benen och en rumpövning, kan va skönt att bara köra igenom kroppen lite ibland och inte bara fästa sig extremt på en muskelgrupp. Är nyss hemkommen och har precis gjort mig frukost som rättare sagt blir brunch nu nästan hehe. Kaffe och min efterlängtade havregrynsgröt med banan på, MUMS! Blir en liten chill morgon, men däremot plugg resten av eftermiddagen/kvällen.
 
Puss //Emma
 

Kvällsplugg

God kväll!
Vanligtvis är jag inte den personen som sitter uppe klockan 23:00 och pluggar men idag blir det så. Känner att jag måste med några mer uppgifter innan jag lägger mig. Drack mycket kaffe förut också så kan bero på det att jag är piggare än i vanliga fall. Gjorde mig i alla fall en kopp vaniljte nyss (börjar nästan tycka det är gott) och ska ta mig en Propud tänkte jag som lite kvällsgott efter som jag börjar bli lite småhungrig nu när småtimmarna börjar komma. Ser fram emot när tentan är skriven men skulle helst velat ha 1 vecka ytterligare tid på mig att plugga, men det går inte att göra nått åt det nu. Avslutar dagen på detta sätt i alla fall, så önskar er en god natts sömn.
 
Puss //Emma
 
 
 

Svett, mjölksyra och flås

Först föreläsning och sedan plugg i skolan tillsammans med Elinor och Elvira. Runt 16:40 gick jag till gymmet för att köra ett spinningpass på 45 min. Svetten rann, mjölksyran kom snabbt i benen och flåset var igång. Mina tre ord för att beskriva ett spinningpass skulle jag säga. Gick hyfsat bra idag ändå faktiskt vilket var skönt! Lagade mig middag förut när jag kom hem vilket blev omelett och wookad vitkål. Körde lite facetime med min mamma och bror. Nu har jag precis satt på lite kaffe och nu är det dags att dra igång och plugga lite till här ikväll.
 
Puss //Emma
 

Måndag morgon

God morgon!
Har varit en bra helg men som vanligt har den gått alldeles för fort. Hade satt klockan tidigt för att träna imorse men har råkat somna om och som tur var vaknade jag upp 1,5 timme innan föreläsningen börjar vilket var tur. Har precis fixat i ordning mig och nu sitter jag och äter frulle framför nyhetsmorgon. Idag blir det ännu en dag med plugg men ska försöka ta mig till gymmet i eftermiddag och köra något pass hade jag tänkt. Hjärnan mår ju bra av att man rör på sig, vilket kan hjälpa en att fokusera extra mycket när man väl pluggar. Hoppas ni får en bra start på veckan!
 
Puss //Emma
 

Smarrig middag

Hej hej!
Haft otroligt fint väder här i Karlstad idag med solsken och blå himmel, dock väldigt kallt. Trots det kände jag att jag behövde komma ut och få lite D-vitamin så tog en promenad ner till köpcentrumet nedanför mig. Fick köpt mig en skidjacka (äntligen!) och två stycken underställströjor. Efteråt fick jag handlat lite mat innan jag sedan tog bussen hem. Har sedan dess suttit och pluggat hela eftermiddagen och usch vad det fortfarande går trögt. Pausar nu lite för att äta lite middag som idag fick bli bananpannkaka med kvarg och caramel suryp. Asså är ju rena desserten jag sitter och äter här. Bli en lugn kväll hemma med plugget har jag jag bestämt mig för eftersom jag känner att min kropp måste återhämta sig efter all veckans träning.
 
Puss //Emma
 

Söndag

God morgon! Ledsen för dålig uppdatering igår men pluggade ganska mycket under dagen och efter det så åkte jag och Emma till gymmet och var där länge. Stod faktiskt på trappan i 40 min, sen körde vi ben/rumpa och även lite mage. När vi var klara solade vi båda 

två och guck sedan hem till Emmis och åt mat samt hade en mysig lördagkväll. Imorse när vi vaknade så var vi galet trötta men nu 9:30 efter lite frukost så sitter jag på bussen hem till mig för att komma igång med plugget. Är så sjukt trött i benen så blir vilodag från gym idag skulle jag tro. 

Puss //Emma


Redfellas

Hejsan!
Igår kväll möblerade jag om i mitt rum för att få plats med soffan och även försöka få plats med allt annat som stod på den platsen där soffan nu står. Tog sin lilla tid men med mitt envisa jag så fick jag till slut placerat ut det mesta hyfsat bra och är nu supernöjd med min nya soffa. På kvällen kom Emmis hem till mig och vi gjorde dipp med morotsstavar till och hade även lite mörk choklad som vi hade som fredagssnacks. Fick invigt med att sitta i soffan och titta på tv, och nu har jag även fler idéer på gång.
Emma sov hos mig och vi vaknade upp idag strax innan 9 och vi båda kände verkligen hur skönt det var att vi inte var ute och festade igår. Vi båda är ju något av partuprissor men har kommit överrens om att ta det lugnare nu framöver med festandet och istället komma i form. Dessutom är det skönt att slippa bakisångesten samt all socker man får i sig ur alkoholen. Vi gjorde frukost och spanade runt på lite utomlandsresor då vi verkligen vill åka till sol och värme nu i vår. Har ni några tips åt oss? Resmål eller kanske något specifikt hotell till rimliga priser? Åkte sedan in mot stan och jag fick köpt skidstrumpor till Åre-resan. Gick sedan vidare mot Redfellas där vi tog varsin god sallad till lunch och har nu suttit och pluggat här i ca 2 timmar. Plugget går för min del lite segt nu så kände att jag behövde en paus och passade då på att skriva lite här.
 
Puss //Emma
 

Jag har köpt soffa

Hej hej!
Blev inte alls mycket plugg idag i skolan, mest massa tjöt med tjejerna men som sagt så är det ju ändå fredag. Mötte sedan upp en killkompis för att hyra skåpbil och åka och hämta en soffa som jag hittade på nätet och ville ha. Kan säga såhär, att det är verkligen inte lätt att bära en soffa! Trots att detta bara var en 2-sittssoffa så var dne ändå sjukt tung men vi klarade det galant på ca 1 timma. Nu står den här hemma och ska egentligen bara dammsugas av och överdragen ska jag köra i tvätten innan den är helt användbar. Gjorde mig lite middag när jag kom hem. Blev inget lyxigt ikväll inte trots det är fredag utan en omelett med lite wookad vitkål till. Klagar inte alls för tycker det är supergott! Har inga större planer ikväll utan tänkte bege mig till tvättstugan för att tvätta lite och försöka få pluggat lite till. Har så extremt ont i mina ben nu, krampar av träningsvärk verkligen. Önskar er en underbar fredagkväll. Soffan kommer jag visa senare när den står på sina rätta plats och är klar att användas.
 
 
Puss //Emma

Morgongym

Äntligen fredag, och vad är inte bättre än att börja dagen med ett gympass?! Steg upp ur sängen 6:30 imorse och tog en NOCCO för att kicka igång kroppen med lite energi. Benen var verkligen tunga idag efter gårdagens spinningpass men trots det kämpade jag på med 30 min crosstrainer. Blev sedan ett överkroppsstyrkepass med störst fokus på biceps och triceps. Avslutade passet med lite mage innan jag promenerade hem och satte på lite kaffe samt åt frukost. Till frukost blev det ett kokt ägg och kvarg med min caramel suryp, supergott! Klockan 10:15 började föreläsningen och idag är det bara 7 dagar kvar till tentan så det är bara att kämpa på. Fick en väldigt fin rosa tumstock av Elinor, så otroligt gullig är hon. Väldigt skönt med fredag idag, är på riktigt bra fredagshumör idag. Kan bero på att jag ska köpa en soffa till min lägenhet idag, kommer bli så bra!
 
Puss //Emma
 

Cx Work och spinningpass, DONE!

Hej på er!
Som jag skrev förut skulle jag och Emma på Cx och spinning idag på gymmet. Fyfan säger jag bara! Cx var jobbigt bara det en halvtimma och sen efteråt spinning i 45 min där spinninginstruktören verkligen skrek att man skulle ta i under hela passet. Usch kände flera gånger att jag var nära på att svimma och spy, men som tur överlvede jag. Har kommit igång med att äta mer nyttigt och även minska mitt kaloriintag för att minska min fettprocent och förhoppningsvis bli lite smalare. Har levt väldigt onyttigt över jul som sagt så vill verkligen ta tag i detta ordentligt nu, inte många månader kvar tills bikinin åker på så då vill man ju ändå se någorlunda ut. Har idag använt mig av en app kallad "Lifesum" där man kan hålla koll på hur många kalorier man ungefär får i sig och ungefär hur mycket man förbränner på ett träningspass. Har fått i mig ca 653 kcal idag, kanske något mer exempelvis räknar jag inte de kalorier mjölk jag häller i kaffet så lite mer kalorier än det som står har jag fått i mig. Får inte gå till överdrift som sagt! Till lunch idag blev det kyckling och broccoli och till kvälsmat nu efter gymmet blev det först en proteinshake, 1 ägg och kokoskvarg. Känner mig verkligen helt slut i kroppen så borde egentligen bara gå och lägga mig nu, men tänkte se om jag kan få pluggat en liten stund till innan läggdags.
 
Puss //Emma
 

Pluggsnacks

Hejsan!
Planen var idag att gå till gymmet på morgonen men jag råkade somna om och vaknar upp 8:20 istället så kände att jag hoppar det och börjar plugga direkt istället. Gjorde mig kaffe och gröt till frukost och tände ljus så det blev lite mysigt. Går fortfarande ganska trögt med pluggandet men jag kämpar på. Fixade mig precis lite pluggsnacks i form av äppleskivor vilket jag tycker är supergott (om det är ett bra äpple). Är dessutom inne på min 4:e kopp kaffe redan och klockan är bara strax efter 12. Måste försöka dra ner på mitt kaffedrickande, men nu under tentaperioder är det behövligt ändå känns det som. Brukar ni ha något pluggsnacks när ni sitter och pluggar under längre stunder? I så fall vad? Jag och Emma har bokat in oss på ett spinningpass samt en CX pass nu ikväll vilket ska bli kul. Dock får jag ju alltid sån ångest innan spinning, men man kan inte göra mer än sitt bästa. Snart dags att kämpa vidare med plugget men först en liten paus för att spana in bloggar.
 
Puss //Emma
 

Foodprep

Idag hade vi som sagt föreläsning i 2 timmar och efter det satte vi oss och pluggade en stund. Fokuset idag har verkligen inte varit på topp.. Gick till gymmet sedan runt 17:00 och idag bestod passet av 1 timma cardio vilket först var crosstrainer i 30 min och därefter 30 min powerwalk på bandet med lutning. Avslutade sedan med lite mage innan jag duschade och promenerade hem. Var verkligen hungrig när jag kom hem och tog då mig min favorit Propud nämligen caramel. Blev även 2 finn-crisp till detta och bubblade mig lite vatten. Älskar min kolsyremaskin! Har även fått gjort 7 stycken matlådor med kyckling och broccoli här nu ikväll. Dags att komma igång och äta nyttigt som jag har sagt, vilket blir enkelt när alla matlådor består av nyttig mat. Jag känner redan nu efter bara 2 dagar hur mycket bättre jag mår i kroppen när man inte vräker i sig socker varje dag. Nu är klockan redan 20:30 och jag tänkte sätta mig en liten stund med lite plugg innan sängen sedan kallar.
 
Puss //Emma
 

Mysfrulle och youtube

God morgon!
Har inte alls sovit länge inatt eftersom jag aldrig kunde somna igår.. Det har blåst en del och det har låtit extremt vilket har gjort att jag inte kunde somna. Var så hungrig när jag skulle lägga mig också så var tvungen att gå upp och äta en halv banan och dricka mjölk, men slutligen så somnade jag. Idag är det onsdag redan, tiden bara springer iväg. Vaknade upp med ännu mer ont i mitt tandkött vid visdomstanden så kan knappt gapa idag, och det värker enda upp till huvudet :( Nu har jag precis sminkat mig och ska jag äta havregrynsgöt och dricka kaffe samtidigt som jag tittar på youtube. Har verkligen fastnat för vissa människor som vloggar och lägger ut klipp. Idag har vi föreläsning mellan 10:00-12:00 och efter det blir det bara att fortsätta plugga inför tentan. Ska även iväg till gymmet en sväng ikväll har jag bestämt. Det är verkligen så härligt att vara igång och äta nyttigt samt träna. Ha en fin dag!
 
Puss //Emma
 

Plugg och te

Godkväll!
Sen jag skrev senast så har det inte hänt mycket mer än att jag suttit vid mitt bord och pluggat hela eftermiddagen/kvällen. Gjorde mig lite omelett samt ett äpple med min favorit på, nämligen caramel-suryp. Har ändå hunnit med några uppgifter men det är så otroligt mycket kvar att lära och ta in innan jag är redo för tentan som det nu bara är 10 dagar kvar till. ÅNGEST!! Får göra mitt bästa fram tills dess och räcker inte det, får jag ta med mig den kunksapen jag lärt mig ocg bygga på det till omtentan om jag nu skulle få en. Har fått väldigt ont i mitt tandkött runt visdomstanden på ena sidan vilket gör att jag har ont att svälja till och med, inte kul alls. Känner mig dessutom väldigt trött just nu efter några timmars pluggande. Gjorde mig nyss en kopp te som jag sitter nu i sängen och dricker medan jag skriver på datorn. Nu ska jag läsa lite bloggar och kolla youtube innan jag ska sova.
 
Puss //Emma
 
 

Gym och återförenad med Emmis

Hej hej!

Imorse gick jag upp 7:30 för att plugga lite på morgonen. Satte på kaffe och gjorde även havregrynsgröt, åh vad jag saknat det. Supergott var det! Klockan 10 var jag på torget där jag mötte upp Emma som jag inte träffat på ett tag nu och så åkte vi till gymmet. Dagens pass bestod av trappan på 20 min följt av rehabträning för knät, rumpa och lite mage. Fick gjort ett ärende i stan efteråt och blev även bjuden på tacos av Emma. En riktig pärla är hon. Nu har hela dagen nästan gått känns det som och resterande del av kvällen får bestå av plugg och åter plugg.. 

Puss //Emma


I´m back

Hejsan!
Nu var det allt längesen jag skrev men det ska allt bli kul att sätta igång nu igen. Har varit hemma i ca 3 veckor nu över jul och nyår och har verkligen haft det superbra. Har jobbat på Lindex en del när jag varit hemma vilket har varit kul att träffa sina jobbarkompisar igen. Fått träffat släkten över jul, varit ute och shoppat samt festat i Göteborg, träffat vänner och försökt träna litegrann. Det som har varit mindre bra är att jag gått upp ganska mycket i vikt under dessa veckor, så ska bli skönt att ta tag i livet igen. Har inte heller fått plugga så mycket som jag borde ha gjort, så blir råplugg dessa dagar som är kvar nu innan tentan. Blev uppkörd till Karlstad hit av pappa idag och så blev det även en sväng till IKEA innan han släppte av mig hemma. Fick köpt mig både ett vitrinskåp samt en skohylla som jag slitit med att montera ihop här nu ikväll. Resultatet blev i alla fall riktigt lyckat. Har dessutom fått så många julklappar i år som jag verkligen är nöjd med. Har bland annat fått en sodastream maskin, en elvisp, pengar, parfym, en målarbok som man färglägger i, produkter från Isabella Löwengrip och andra roliga småsaker. Nu är klockan över 23 och jag borde ta och lägga mig. Imorgon ska jag få träffa min Emmis igen och köra ett gympass med henne.
 
Puss //Emma
 

RSS 2.0