Varm choklad & pepparkaka

Hejsan svejsan!
Idag satt jag i bibblan och pluggade från 9 till 16 vilket kändes väldigt bra. Fortfarande mycket kvar att lära sig innan fredag men känns ändå som jag har läget under kontroll. Var bara snabbt hem och drog på mig löparkläder för att möta upp ett gäng för löpträning och fys utomhus nu ikväll. Känns riktigt gött nu efteråt i ala fall! Har precis tagit en dusch och dragit på mig myskläder och sitter nu och dricker varm choklad och äter en swebar med smak av pepparkaka. Nu är det dags att dra fram böckerna och sätta igång och plugga igen!
 
Puss //Emma



Tentavecka

God morgon!
Måndag idag och på fredag skriver jag tenta. Innebär en vecka med bara plugg dygnet runt inprincip. Helgen har varit lugn men har ändå hänt en del saker. I lördags träffade jag min vän Martin och vi lunchade, gick runt i stan och hade en trevlig dag. På kvällen mötte vi upp Amanda och Emilia och spelade biljard, skitkul! Gårdagen bestod av plugg men tog mig även en löptur i blåsten. Får se hur jag lägger upp träningen den här veckan. På fredag är det i alla fall bestämt att jag ska vara med på fotbollstunering :D Känns väldigt nervöst men samtidigt jättekul! Ha en bra vecka!

Puss //Emma






Nybakta scones

God morgon!
Igår var det "Black friday" och därför fick det bli svrata kläder på tänkte jag haha. Hade en labb på morgonen och satt därefter kvar med mina kurskompisar i bibblan och pluggade till 16. Klockan 17:40 stod jag redo och klar för ett Grit Cardio pass. Fy vad jag mådde illa, kändes nästan som jag ville spy flera gånger i slutet men trots det tog jag mig igenom passet. Inser verkligen nu hur dålig kondition jag har fått och att jag måste börja köra mer pass och konditionsträning. Känns väldigt skönt att det blir 2 nykta helger framöver känner jag. Efter mitt pass mötte jag upp Sara & Amanda på Willys där vi handlade pepperkakor, ädelost, julmust, glögg och skumtomtar för att ha en liten julmyskväll. Supermysigt var det, tack goingar för kvällen!

Idag hade egentligen tänkt att stiga upp tidigare idag för att åka till gymmet men så blev det tyvärr inte.. Kände verkligen att jag behövde sova lite längre idag så gick upp 9 och ställde mig och bakade scones. Det var längesen jag åt scones så det kändes lite extra lyxigt fakstiskt måste jag säga. Kaffe, yoghurt och nybakta scones framför serien Vampire Diaries kan man sammanfatta min morgon med. Nu ska jag börja fixa i ordning mig för lite senare ska jag träffa en kompis i stan och jag behöver även lägga ner tid på att plugga idag så får vi se om det blir någon träning framåt kvällen istället.
 
Puss //Emma








En lugnare torsdag

Hejs svejs!
Har varit otroligt dålig på att blogga den senaste veckan och ber om ursäkt för detta. I helgen kom ju mina vänner upp Linnea, Ebba och Nathalie vilket var superkul! Vi gick ut och åt och festade sedan till ordentligt på natten. Söndagen var man lite segare och blev därför en lugn dag. Den här veckan har det varit mycket tentaplugg och det lär det fortsätta bli då det nu bara är 1 vecka kvar till ekonomistyrningstentan. Känner mig verkligen stressad av att ha den och omtentan helgen därefter men jag ska plugga på så mycket jag kan och orkar. Har även kommit iväg lite till gymmet den här veckan vilket känns skönt. Igår var jag dessutom på 2 pass, både grit strength och core. Älskar verkligen grit-passet, hur mjölksyran bildas i alla muskler, hur pulsen stiger och svetten rinner. Blev en garanterad vilodag med plugg nu ikväll och fick även gjort lite matlådor. Nu är det dags att krypa ner i sängen och ladda om inför morgondagen.
 
Puss //Emma











Julstämningen börjar ta fart här i Karlstad, även inne på gymmet 

Icke-plugg helg

Hej hej!
Igår efter föreläsningen åkte jag och Amanda direkt till Willys och handlade lite mat och gott inför gårdagskvällen. Kvällen spenderades nämligen sedan hemma hos Amanda och vi fick tvättat kläder samtidigt som vi åt pizza, såg på film och hade bara en tjockiskväll. Åt en god frulle imorse och sedan la vi oss i sängen och somnade om, en extrem matkoma hamnade vi i. Tog sedan bussen hem och har nu fixat lite i lägenheten innan mina tre tjejkompisar från hemma kommer hit. Ska verkligen bli så mysigt att dom kommer hit och jag får umgås med dessa enda till morgondagen. Ser fram emot en händelserik och rolig kväll med dessa pinglor.
 
Puss //Emma









Första snön har landat

Hej svejs!
Dagarna går fort när man har roligt har jag hört, men för mig går dagarna även fort när man har föreläsningar och pluggar. Åkte på en omtenta på externredovisning så nu kommer jag ha 2 tentor i början av decemeber med endast 3 dagar emellan.. Känns riktigt surt men finns inget att göra åt det nu mer än att plugga. Idag när jag vaknade och skulle åka till gymmet snöade det ute och det la sig ett tunt vitt täcke på vissa delar av marken. Fick lite julkänslor faktiskt. På gymmet började jag med att springa 7 km på bandet och därefter blev det fokus på ben och mage. Åt lite frukost hemma innan jag åkte in till universitet för att plugga i bibblan tillsammans med Sara och Amanda. Hade inga föreläsningar idag vilket var skönt, och det känns som man mer och mer börjar förstå fastän det går långsamt fram. Tur att det är 2 veckor kvar till tentan trots allt. Kom hem för en stund sen och lagade lite värmande tex mex soppa. Nu sitter jag och dricker en kopp kaffe och ska alldeles strax börja plugga igen.
 
Är det bara jag som är sugen på pepparkakor och glögg trots att det fortfarande bara är november?
 
Puss //Emma









Lördagsmorgon

God morgon!
Idag ringde klockan 9:30 och då var det bara att dra på sig träningskläderna och bege sig ut i solen för en morgonlöpning. 7 km sprang jag trots allt fast det var inte det bästa temot om man äsger så ;) Känns i alla fall som en skön start på dagen :) Nu sitter jag i sängen och äter en skål havregrynsgört och dricker en kopp kaffe, mums! Idag blir det till att plugga då det inte blev något sånt igår.. Eftersom vi var ute i torsdags var jag rätt seg igår och kvällen bestod av serier och naturgodis i mängder. Önskar er alla en fin dag!
 
Puss //Emma

















Mot universitetet

Klockan ringde återigen 7:20 idag och var framme på gymmet vid 8:00. Ett par tunga ben idag när jag ställde mig på crosstrainern. 20 min orkade jag med sen blev det 10 min gång på curvebandet. Avslutade med masa rumpövningar vilket stod på schemat idag. Hann inte med så mycket mer utan sen var det dags för dusch för att sedan handla på Willys. Tror ni inte att mitt busskort gick ut imorse 4:00, som tur lyckades jag åka fram och tillbaka från gymmet ändå hehe. När jag väl kom hem var det bara att stressa igen för att hinna med och äta omelett innan jag skulle iväg till Uni. Är lediga idag från föreläsning vilket innebär plugg i bibblan. Nu är jag äntligen på väg och taggar inför denna tisdag.

Puss //Emma




Perfektion

Dagen har varit bra generellt skulle jag säga om man bortser från det trista vädret som är mörkt, kallt och regnigt.. Satt kvar i skolan till ca 18 idag med Amanda och pluggade. Kom nyss hem och sitter just nu ner vid köksbordet med en kopp kaffe och en kvarg som blir kvällens måltid för mig, denna kombo är perfektion. Ska sätta mig och sammanfatta lite mer ur externredovisningen samtidigt nu tänkte jag, så mycket mer än det lär nog inte hända ikväll.
 
Puss //Emma



Måndagspepp

Hej vänner och alla som jag inte känner!
Förra veckan var det myckte som hände vilket gjorde att det inte blev så mycket bloggande tyvärr..  Blev en spontanutgång i torsdags med ett helt underbart gäng. I fredags åkte jag och Sara hem till Therese och sydde på vårt namn på vår ovve. På kvällen sov Amanda här och vi hade en riktig myskväll. Lördagen bestod av stress då vi skulle börja förfesten redan vid 16 men det blev en bra ovvesittning med ett skönt gäng. Söndag (gårdagen) var inte alls lika kul då jag var ganska bakis och seg av mig vilket resulterade till film och godis hela kvällen. Jag känner bara yes att det äntligen är måndag nu! Morgonen började inte på bästa sätt då jag missade den bussen jag tänkte ta till gymmet och sen när jag väl kommer till gymmet inser att jag glömt shorts.. Som tur åkte jag dit i träningstights så det löste ju sig ändå. Idag blev det 35 min på crosstrainer och sedan armar och mage. Nu har jag precis tagit en skön dusch här hemma och sitter och äter lite frukost. Den här veckan blir det träning och plugg som bara den. Har föreläsning idag vid 13:15 vilket känns rätt skönt då jag kan ta det lite lugnt nu och sen plugga resten av dagen. Hoppas på en superdupervecka nu!
 
Puss //Emma















Mörkt och dystert

Goddagens!
Idag har jag suttit och tittat igenom lite ekonomistyrning för att sedan åka till universitet för att ha föreläsning och sedan tillbaka hem för att fortsätta plugga. Ute blir det kolsvar innan klockan ens hunnit bli 17:00, det är isande kallt ute och vädret bokstavligt talat suger. Tycker att min lägenhet är jättekall och had egentligen bara velat ha någon vid min sida som kunde krama om mig. Kan uttrycka mig på så vis att jag är avis på alla som har ett underbart förhållande just nu. Tanken var att jag och några vänner skulle dragit ut ikväll men just nu verkar det inte så eftersom ingen är speciellt taggad. Blir ingen träning heller för min del idag då har sån hemsk träningsvärk i vaderna att jag knappt kan gå och mina benhinnor gör riktigt ont. Ber om ursäkt att det blir väldigt mycket klagande i detta inlägg men livet är inte alltid på topp. Får se hur denna kväll avlutas, hoppas på ett bra avslut!
 
Puss //Emma

En annorlunda dag

Tror ni det blev mycket plugg innan föreläsningen idag? Nix pix.. utan sitället ställde jag mig och strykte en skjorta som tog 40 min. Vet inte om mitt strykjärn är extremt dåligt eller om det helt enkelt är jag som är sämst på att stryka. Mötte sedan upp Sara på torget och vi fick köpt tyg som vi ska använda till att sy på bokstäverna i vårat namn på våra ovvar. Kommer bli riktigt snyggt! Kändes verkligen hur konstigt som helst att åka in till universitetet vid 14:40 tiden idag, hela dagen hade ju nästan redan gått kändes det som. Föreläsningen idag var inte en ut av de bäst kan jag erkänna och jag tror inte jag var ensam om att tycka det. Föreläsaren rabblade på i så snabbt tempo att man inte hängde med att skriva eller förstå alls. Om man ska hitta något positivt i det var det att föreläsningen endast tog 1 timma istället för 2 timmar som den egentligen skulle ha tagit. Därför har jag sedan jag kom hem suttit och skrivit av hela powerpointen i ett dokument vilket verkligen tar tid. Tog mig en kvarg från kylskåpet precis vilket underlättar en del ;) Dags att fortsätta plugga vidare om jag ska kunna lära mig detta till tentan.
 
Puss //Emma



Frulle efter morgongym

Hej hej!
Idag gick jag upp 7:20, knäppte en celcius och tog bussen till gymmet. Det var verkligen ett par trötta ben idag efter gårdagens löppass men jag körde på ändå trots allt. Började med 30 tunga minuter på crosstrainer följt av 10 min pw på curvebandet och därefter rumpa och lite mage. Älskar verkligen trots allt att träna på morgonen när det inte alls är mycket folk på gymmet och för att sedan veta att man ska få äta en supergod frukost när man kommer hem. Efter gymmet var jag bara tvungen att springa förbi WILLYS för att köpa ytterligare 3 kvarger. De har ju riktigt bra pris på dessa just nu endast 10 kr för 3 st. Nu är jag hemma i lägenheten igen och äter en god grötfrulle. Har inte föreläsning förrän 15:15 idag så har gått om tid på mig här hemma men blir nog att plugga lite. Det enda positiva med lite senare föreläsningar är att jag känner att jag kan hinna gymma på morgonen utan att stressa ihjäl mig. Önskar er alla en fantastisk dag!
 
Puss //Emma









Milen, tjoho!

Gokväll!
Hade en föreläsning idag om ekonomistyrning vilket verkar kul om man väl får sätta sig in i det. Samtidigt ska vi påbörja att skriva ett personligt brev på engelska och ni som känner mig vet ju hur svårt det kommer bli för mig. Fick påbörjat det littegrann i alla fall men det är långt ifrån klart. Idag äntligen bar det iväg till gymmet och det blev ett rejält konditionspass på bandet idag. Stegrande intervaller i 50 min vilket resulterade i 1 mil vilket kändes helt underbart! Kunde knappt andas när jag gick av bandet, var helt pisseblöt av svett och benen krampade. Antar att man har gett allt om man känner så efteråt ;) Därefter orkade jag bara köra plankan 1 min x 3 innan jag bestämde mig för att resa till solarieöarna. Blev sedan därefter en dusch innan jag gick till WILLYS för att handla lite. Nu har jag äntligen kommit hem och sitter just nu och äter en en kvarg som jag inte testat förut men som jag tycker är riktigt god. En kvarg med gräddkolasmak, perfekt att köpa om man är sötsugen ju! Ska försöka göra lite matlådor sen också så man har nu för resten av veckan.
 
Puss //Emma






Hälsat på vänner och familj

Hejsan!
Den här helgen har jag tillbringat hemma på västkusten med nära och kära, såå underbart! Efter att vi hade haft redovisning i fredags så var det bara att ta vägen om lägenheten och packa klart det sista innan jag hoppade på tåget 12:15. När jag sedan nådde slutdestinationen stod mami där och väntade på mig. Fredagen spenderades med god tillagad mat, därefter biljard med mamma och brorsan. Gick ändå hyfsat bra för mig måste jag säga, kanske har någon dold talang ;) På kvällen satte vi på en skräckfilm och åt massa gott, vilket jag har gjort för mycket denna helgen.
 
Lördagsmorgonen spenderade jag och mami på gymmet vilket kändes så skönt! Fick äntligen kört min trappmaskin som jag älskar så och även lite styrka. Sedan blev det en fantastiskt god frulle som vi fixade när vi kom hem. Gick en sväng på torget tillsammans och fick shoppat lite samt pratat med mina arbetskollegor. Till kvällen fick jag träffat mina tjejkompisar och vi hade förfest och sedan blev det utgång på baden. En riktigt rolig halloweenutgång blev det! :D
 
På söndagen hände inte särskilt mycket utan jag och mamma bara fixade lite i lägenheten egentligen. Pappa kom sedan runt 17 för att hämta upp mig och min bror för att åka hem till honom och umgås lite. Blev bjuden på en otroligt god middag bestående av grillad älg och ugnsrostade rotfrukter. Till kvällen satte jag och min bror på ännu en skräckfilm fastän jag vet att jag är den som skriker högst av alla.. En mysig kväll blev det hemma hos han trots allt. Igår hände inte heller särskilt mycket utan jag bakade brownies mitt på dagen och vid 17 tiden tog jag tåget tillbaka till Karlstad tillsammans med Sara och hennes kille. En riktig långhelg fylld med kärlek, mat och massa roligheter blev det! Nu blir det dags att ta tag i livet igen och börja träna efter alla onyttigheter.
 
Puss //Emma


















RSS 2.0