Första advent







Party friday

I fredags efter skolan åkte jag med Nicole hem till henne. Vi stannade i Kungsbacka och åt thai buffé, sjukt gott och bra uppladdning ;) När vi sedan kom hem till henne handlade vi och fixade. Sedan började en efter en droppa in och vi fixade oss tillsammans. En sjukt bra förfest och det fortsatte på inne på trädgårn också tyckte jag :D Kom hem halv 7 på morgonen nästa dag och var inte alls lika pigga när vi vaknade upp några timmar efter på samma dag.. Blev en lugn dag igår och kom inte hem förrän vid halv 6. Kvällen spenderades med mamma framför tvn.

Puss //Emma




























Vilket väder!

Tänkte dra gårdagen lite kort här först eftersom jag inte han skriva något om den igår. Vårt UF-företag har nu äntligen beställt in vår produkt och nu bara väntar vi på att den ska komma! Gick runt en sväng i stan med Nicole och tittade lite och avslutade med att köpa några små goda macarons. Sååå gott! När jag kom hem blev det lite mat innan mamma, min bror och jag var på invigning och julklappskväll på torget. Köpte en hel del faktiskt som jag kan visa upp någon dag. 

Idag gick jag upp halv 7 med min bror och mamma och åkte en sväng till gymmet. Körde 10 min crosstrainer och sedan lite styrka, fruktansvärt onödigt känner jag nu då mitt knä börjar hoppa igen.. Passade på att sola i 15 min också bara för att få lite fräschhet ;) Tog sedan bilen snabbt hem för att hinna packa klart set sista inför skolan och ikväll. Ska nämligen följa med Nicole hem efter skolan och ikväll blir det utgång i stan!! :D Hoppas knät håller ;) Ett otroligt fint väder har vi idag samt bara en lektion i skolan så det går inte annat än att vara lycklig! 

Puss //Emma




Julkänslorna har kommit

God morgon!
Igår startade dagen med lite morgonträning följt av 2 lektioner. Äntligen har vi fått kontakt med företaget som vi ska köpa in våra produkter ifrån. Efter skolan mötte jag upp HP och så åkte vi till espresso house och fikade. En tomtelatte och en jättegod varm macka blev det. Sen var vi så mätta så vi trodde vi skulle dö verkligen. Vi åkte hem till mig en snabbis och sedan till det nya gymmet Nordic Wellness för att testa det. Måste medge att jag blev väldigt besviken faktiskt.. Inte så många konditionsmaskiner, annorlunda styrkemaskiner och ja inte alls som STC. Kanske bara är ovant vi får se.. Igår kväll ställde jag mig och bakade saffransskorpor som tyvärr blev bakade några minuter för länge och tappade den fina gula färgen på utsidan.. Men goda ändå! Nu har jag verkligen fått julkänslor, men som sagt det är ju mindre än 1 månad till julafton :D Idag har vi bara UF i skolan så har egentligen sovmorgon, men gick ändå upp med min bror imorse vid 6:40. Ska plugga lite nu innan på morgonen hade jag tänkt och bara ta en riktig mysmorgon. Sitter i soffan och dricker kaffe, tänt ljus och pluggar. Hur mysigt!! 

Puss //Emma








Just nu är jag större än jag varit på länge och framförallt har jag tappat väldigt mycket muskler. Hoppas att motivationen kommer tillbaka nu så småningom när jag kan börja träna mer och så. 




Kardemummagröt med äpple

God morgon,
Idag försov jag mig eftersom klockan inte ringde vilket innebar att jag missade en lektion nu på morgonen.. Inget att göra något åt utan gick upp och gjorde mig kaffe och gröt. Kände att jag ville ha något annat än vad jag brukar och valde därför kardemumma och äpple i min gröt idag. Väldigt gott och julinspererat! Av någon anledning var jag inte speciellt hungrig imorse (kan bero på chokladbollarna jag och min bror bakade igår kväll) så orkade inte äta upp allt.. Nu har jag ca 40 min kvar av min bussresa innan jag är framme på centralen. Ska utnyttja tiden på bästa sätt, nämligen sova ;)

Puss //Emma






En bra helg!

Hejsan!
I fredags jobbade jag som sagt och det var verkligen lugnt, vilket va skönt. Tittade lite på Idol innan jag gick och la mig. I lördags försökte jag skriva lite på min samhällsrapport, jag och mamma tog en sväng på torget och shoppade lite för att sen äta en jättegod middag hemma. Vid 7 åkte jag och ett par tjejkompisar hem till Linnea på förfest som var sjukt rolig! :D Sedan åkte vi till Livs 18-årsfest. Blev en hel del folk där och en del dansande. När jag vaknade upp på söndagsmorgonen var man lite seg men inte mer än så. Satte mig och skrev äntligen klart min samhällsrapport som jag skickade in. Vilken lättnad det var. Klockan 8 sedan mötte jag upp Nicole, Linn & Carl i stan för att fira Nicole på hennes 18-årsdag. En helt otroligt rolig kväll med god mat och dryck på Vapiano. Vi hade väldigt trevligt, pratade om massor och skrattade en hel del! 2 flaskor rosé och en shot senare var vi alla väldigt glada :D Jag och Nicole blev sedan hemkörda av Calle där vi fortsatte festandet på egen hand. Herregud vad vi skrattade, dansade och sjöng. Hoppas verkligen du fick en lyckad dag! När klockan ringde imorse var det inte alls lika roligt... Men vi tog oss upp och åkte till skolan. Starkt! ;) Nu sitter jag på väg hem med musik i öronen och ska försöka sova lite.

Puss //Emma



















Fredag

Blev ingen morgonträning/rehab för mig idag då jag kände att jag hade ont i mitt knä.. Stannade därför hemma och pluggade lite på min rapport. så trött på den och känns som jag bara funderar och skriver samma saker.. Vill bara få den gjord! Gjorde mig en jättegod frukost också så nu är jag så mätt!  Idag har jag bara en lektion som är religion, har börjat tycka det är roligt! Så är just nu på väg till den för att efter den åka till jobbet. Rolig fredag, nja kan jag inte påstå men cash is King! Dessutom bjuder helgen på massa roligheter så är inte deppig alls :D hoppas ni alla får en bra fredag! 

Puss //Emma




Sovmorgon

Skönt att börja 10:50 idag vilket gjorde att jag kunde gå upp och ta det lugnt på morgonen. Skrev några ord på min inlämning och åt min gröt. Nu sitter jag på bussen på väg till skolan. Har ett engelska tal att göra idag, men just nu vill jag bara få det gjort. Ikväll blir det jobb!

Puss //Emma




En annorlunda vardagsvecka

Hejsan svejsan!
Väldigt ledsen över att jag inte bloggat på ett tag nu men tycker inte det händer så mycket i mitt liv just nu.. Min vardag är helt annorlunda mot förut i och med min operation som gör att jag inte kan träna så som jag vill med långa konditionspass på bandet, trappmaskinen eller crosstrainer. En annan sak detta beror på är att jag har lagt ner mycket mer på att plugga nu denna veckan än vad jag egentligen har gjort innan (känns det som i alla fall). Har under några dagar nu suttit kvar i skolan och pluggat allt från matte, engelska och samhäll. Förra veckan var jag och några kompisar på Kunskap och framtidsmässan där olika högskolor visar upp sig. Detta har fått mig att inse nu i efterhand att jag borde pluggat mer i 1:an och 2:an. Kommer behöva väldigt bra betyg nu för att komma in på den linjen jag faktsikt vill gå. Blev ni nyfikna nu? Jo, jag är nämligen inne  på att läsa till civilekonom vilket faktsikt kräver höga betyg, speciellt i de populäraste städerna. Ska bara fokusera nu i 3:an på att få bra betyg så jag faktsikt kommer in. Som min mamma säger "Allt går om man bara vill", väldigt sant! Idag har jag suttit med en samhällsrapport om högerpopulism och det går väldigt sakta framåt. Har dammsugit hela vårt hus här nu ikväll och har insett att det är skitbra om man är frusen eftersom man blir väldigt varmt under tiden. Om ca en timma börjar PH så då ska jag faktsikt sätta mig och titta på det. Just nu känner jag mig bara väldigt trött och hade väll egentligen behövt gå och lägga mig, men icke!
 
Puss //Emma
 

30 min crosstrainer

Hejsan hoppsan!
Idag efter frukost fick jag ett
träningsryck och ställde mig på våran crosstrainer och körde i 30 min. Har verkligen urusel kondition! Därefter gjorde jag mina rehabövningar innan jag satte mig och pluggade :) Sedan mitt på dagen gick jag till torget där jag mötte upp en väldigt saknad vän nämligen Simon, vi tog en fika och pratade länge länge. Jättemysigt! Sedan när jag kom hem fortsatte jag med pluggandet. Bakade kolakakor ikväll med smak av kardemumma vilket gjorde att dom smakade väldigt juligt. Avslutade kvällen med att titta på Maria Lang tillsammans med min mami.

Puss //Emma




Kalas!!

Idag har vi varit nere på torget och köpt present till min kusin. Vid 3-tiden åkte vi till honom och min moster på kalas för honom. Han fyller nämligen 15 år nu på tisdag och det firade vi idag med tårta och kakor. Dessutom fick han en kaktus föreställande en penis då han blir byxmyndig. Haha! Vi har spelat lite spel, pratat och tittat på "Så mycket bättre". Kom nyligen hem och nu är klockan 01:30 så ska sova nu hade jag tänkt.

Puss //Emma









Myskväll med bror

Fick nya tuffare övningar hos min sjukgymnast idag. Sedan var det dags för religionsprovet och jag skrev så handleden kändes helt förlamad. Hoppas på bra resultat! Efter skolan gick några från klassen till Svenska Mässan för att kolla högskolor. Tog sedan tåget hem och mötte upp min bror på stationen så gick vi och handlade. Se promenerade vi hem och gjorde tacos, sjukt gott!! Jag och min liellebror är ensamma hemma ikväll så det får bli en myskväll bara då jag ska "passa" honom. Vi har spelat monopol då jag vann överlägset och sedan FIFA då han vann över mig. Nu sitter vi och tittar på Idol :D

Puss //Emma




Morgonplugg

It's fridayyyy everybody!
Startade min morgon med att gå upp halv 6 och ta en kopp kaffe med min mamma. Åt sedan frukost tillsammans med min bror som vaknade lite senare och så satt jag och pluggade till provet idag. Har en känsla av att jag kan detta nu men man vet ju aldrig vad en lärare förväntar att man ska kunna.. Har i alla fall suttit hela morgonen och ska även plugga nu på bussen hade jag tänkt. Har först rehab hos min sjukgymnast i stan och direkt efter skriver jag provet. Bara att hoppas på det bästa! :)

Puss //Emma





Islam

Har suttit hemma en hel dag och försökt plugga på Islam som vi har prov på imorgon. Vet inte hur mycket som faktiskt gått in i huvudet men men.. Säger bara att sitta hemma en hel dag gör en tokig! Varit så opepp på allt! Nu ska jag lägga mig och förhoppningsvis sova bra inatt.

Puss //Emma



Pluggpaus

Hejsan allesammans!
Idag är jag ledig då det är utvecklingssamtal i skolan hela dagen. Hade mitt igår kort och snabbt så slapp åka in till stan idag. Mamma skulle jobba kväll så vi åt frukost tillsammans och umgicks på morgonen. Idag är det exakt en vecka sedan jag opererade mig så mamma tog bort mina stygn på knät. Usch vilken panik jag hade inför det.. Sedan kom HP hit en sväng och jag fick bjuda på mina sjukt goda Äppelmuffins jag bakade igår kväll. Är just nu inne i en period då jag tycker det är väldigt kul att baka. Vill baka hela tiden och gärna lite saker som jag inte brukar göra. I alla fall så har jag prov imorgon på Islam så har suttit och pluggat det en stund. Tänkte ta en liten paus nu och slänga in detta inlägget ;) Har för övrigt inte gjort något speciellt idag så får se om jag går ut och tar en promenad sen eller så. 

Puss //Emma






Plugg på Condeco

Hellu hellu! 
Kunde äntligen för första gången idag efter operation cykla på motionscykel. Blev hela 30 min i lugnt tempo men ändå skönt att kunna göra någon typ av motion :D Blev nog tyvärr lite för mycket av det goda då knät har känts väldigt svullet och ömt under dagen.. Hade 2 lektioner i skolan innan jag satte mig på supporten och jobbade lite matte. Just nu håller vi på med derivator vilket för mig är så fruktansvärt komplicerat. Känner mig helt mindfuckad. Sedan kom Sofia och gick med mig för att hämta min dator som varit på lagning. Därefter tog vi vagnen till stan för att sätta oss och plugga på Condeco samtidigt som vi fikade. Var extremt kaffesugen så fick bli en latte för min del. Blev det mycket plugg tror ni? Ehh.. Inte direkt eftersom vi satt och pratade en massor, men lite fick vi i alla fall gjort :) Nu sitter jag på bussen hem och ska försöka plugga lite på den skakiga bussen. 

Puss //Emma



Snooze

God morgon!
Idag när klockan ringde ville jag aldrig gå upp, jag ville bara sova, sova & sova! Jag som alltid brukar gå upp exakt när klockan ringer snoozade idag i 20 min. Välbehövligt säger jag bara. När jag till slut gick upp hade jag en halvtimma på mig så fick sätta lite fart med frukost och packning. Ställde mig och gjorde en smoothie idag och till det tog jag mig en finn-crisp samt en kopp kaffe. Nu sitter jag på bussen igen på väg till skolan. Ska koppla in hörlurarna och se om jag kan sova en stund till.

Puss //Emma




Morgontrött

God morgon morgon...
Trött tjej här idag, bär slappa leopardbyxor och har ätit ordentligt med frulle. 2 koppar med kaffe för att vakna till samt en skål gröt på det. Precis klivit på bussen som just nu står still för att dörrarna inte stängs... Kul att man kommer i tid till lektionen, eller så kommer jag inte att göra det. Bra start, ohjja! 

Puss //Emma




Sängdags!

Ikväll var jag på gymmet och stod på crosstrainer i 10 min, mer vågade jag inte. Det läskiga med knät är att det känns som det ska vända sig åt andra hållet när man rätar ut det. Böjer jag knät däremot gör det istället ont :( körde sedan en hel del mage och lite axlar. Eftersom jag inte längre kör kondition som jag brukar och då jag svettas som en gris känns det inte som jag tränat. Älskar när pulsen går upp, svetten rinner och det känns som man kommer dö. Låter kanske lite väl dramatiskt men jag älskar den känslan!! Bara längtar efter att kunna träna så igen. Nu ikväll har vi tittat på fotbollsgalan och PH. Nu ska jag ta och lägga mig för imorgon är det skola igen.

Puss //Emma



Måndagsplugg

Hej på er!
Ledsen för uselt bloggande nu i helgen men har varken haft lust eller har gjort något speciellt jag vill dela med mig av. Har ätit upp mig rejält kan jag meddela och nu när man inte heller kan röra på sig så som man borde/vill så försvinner ju inte heller kilona. Blev hemma idag också för att vila upp knät en sista dag. Har även buffertdag idag så missade inte speciellt mycket heller. Gick upp runt 10 imorse och gjorde mig bananpannkaka till frukost. Smarrigt! Sen har jag fixat och donat lite här hemma, gjort mina rehabövningar och sitter just nu och pluggar. Skar precis upp lite ananas, vilket kan behövas en tråkig hemmadag med plugg.

Puss //Emma




Smärta!

Har varit jobbigt ikväll med knät, tror det fick lite för mycket belastning när jag körde min rehab.. Har i alla fall haft väldigt ont ikväll och just ligger jag i sängen gråtandes av smärta. Hoppas på att tabletterna börjar värka snart så jag kan sova inatt. Har tittat på Idol lite nu ikväll och bara tagit det lugnt. Tänkte sova bort smärtan i knät nu..

Puss //Emma


Första rehabträningen efter operationen

Nu har jag gjort min första rehabträning efter operationen. Gick otroligt bra faktiskt! Hittar lårmusklerna enkelt och klarar av övningarna galant :) Det enda problemet är att det känns lite obehagligt vilket påverkar mig psykiskt då jag har svårt för det. Mitt rehabpeogram ska jag göra 3-5 gånger om dagen, vilket jag verkligen kommer följa så jag snart är tillbaka. Nu sitter jag och tittar på "Ensam mamma söker" som jag missade i måndags. 

Puss //Emma




Tjockis

Då har man varit hos sjukgymnasten och fått ett program jag ska hem och köra nu. Fick träffat mina vänner Bella och Nicole i skolan vilket gav mig massvis med energi. Jag och pappa stannade till på ett café nu på hemvägen så fick det bli en liten fika. Jag själv tog en kaffe samt en blåbärscheesecake. Får se till att hålla mig nyttig nu sen så jag inte går upp alldeles för mycket, för det är ju inget jag vill direkt. Blir snart hemgång och ta det lugnt :)

Puss //Emma



Dags för träning!

God morgon! 
Har sovit bra inatt faktiskt med en kudde under det opererade benet. Skönt att somna hyfsat tidigt igår till skillnad vad jag brukar sova per natt. Gick upp idag vid 8:10 och åt frukost tillsammans med mamma som är ledig idag. Tur för henne eftersom hon var helt slut efter gårdagen. Mammas väninna kom hem till oss imorse och tog en fika, så blev lite fika efter frukosten. Tyckte det kunde vara okej efter gårdagens händelse. Blev nyss upphämtad av pappa och nu är vi på väg till min sjukgymnast i Göteborg. Dags att börja träna upp knät nu ;) Jag är bestämd om att vara ordentlig med min rehab för att komma tillbaka till fotboll och träning så fort som det är möjligt. Blir ingen skola för mig idag utan ska bara ta det lugnt.

Puss //Emma
På väg hem från sjukhuset igår kväll. 


Sofie (mammas väninna) testade en liten uppsättning på mig.

Operation

Idag var dagen jag aldrig någonsin trodde skulle att ske. Jo nämligen att jag skulle operera mitt knä (menisken). Var verkligen rädd och nervös innan men operationen gick bra. Direkt efter jag vaknade upp inne på uppvakningen behövde jag gå på toa. De körde in mig på sängen in till toan och allt kändes bra tills jag skulle tvätta händerna, då blev jag yr och svimmade. Vaknade upp på golvet med 4 i personalen runt mig. Mådde visst inte så bra som jag trodde haha. Känner att jag har ont i ryggen nu, säkert på grund av någon vridning i ryggen. Fick ätit en och en halv macka samt druckit ett glas saft och 2 koppar kaffe. Är väldigt trött sav mig också så har sovit i omgångar. Har en stöttande mamma som suttit bredvid mig här större delen av tiden. Just nu är hon och äter så ligger alldeles för mig själv... Förut när jag skulle sätta mig upp i sängen för att gå på toa blev jag genast yr och fick lägga mig igen. Frågan är när jag kommer kunna lämna sjukhuset.. Hoppas ändå att det är snart i alla fall :) Blev precis utrullad och får nu se på lite tv i alla fall. Jag skulle vilja tacka alla underbara personer som stöttat mig i detta jobbiga. Ni är helt klart guld värda för mig och har fått mig till att vara positiv inför detta. 

Puss //Emma















Nervös inför morgondagen

Dagen började med att jag hade morgonträning alltså rehab i skolan, och för första gången på terminen var Nicole med :D Sedan 2 lektioner innan vi slutade och jag tog tåget hem för att jobba direkt. Var en lugn kväll på jobbet och det var skönt! Mamma hämtade upp mig efteråt så åkte vi hem. Har ätit massor nu ikväll samtidigt som jag tittat på PH. Har även duschat mig med en stark tvål eftersom jag ska opereras imorgon :( Japp det är sant, ska operera min menisk i Falköping så ska upp supertidigt! Redan 4:30 ringer klockan så måste verkligen sova nu.. 

Puss //Emma


Blandade känslor

Har varit en tuff dag med varierande känslor. Har varit glad på samma gång som ledsen då jag idag fick en operationstid för mitt knä nu på torsdag redan. Är fruktansvärt rädd och nervös men ska bli skönt att knät ska bli bättre. 

Puss //Emma






Regn regn i mängder..

God morgon!
Legat vaken hela natten känns det som.. Inte sovit bra alls och fick en känsla av att jag skulle gå upp 4:00 inatt. Hjälp asså! Nu är jag i alla fall vaken och sitter på bussen ner mot skolan. Ösregnar idag så sjukt mycket, hade egentligen bara velat stanna hemma och kolla film typ. Fått i mig en stabil frukost och självklart kaffe som håller mig vaken ett tag förhoppningsvis ;) have a great day!

Puss //Emma



Halloween

Den här helgen har varit riktigt bra! I lördags pyntade jag hela huset med halloweensaker och fixade inför kvällen. På dagen kom Sofia hem till mig och vi fixade oss tillsammans och så innan de andra tjejerna kom. Hade fixat med snacks, bakverk och kortlek så det blev lyckat. Drog sedan vidare till Harrys med alla brudarna och hade en superbra kväll/natt. I söndags mådde jag otroligt bra faktiskt förutom att man va lite småtrött. Hade fys med fotbollen på kvällen och efteråt åkte jag och HP till gymmet. 

Idag var jag mer död än levande när jag vaknade. Endast 4 timmar på en natt är alldeles för lite... Som tur hade mamma fixat kaffe som vi drack tillsammans. Sjukt rolig var hon också! Hon sa så mycket roliga saker att jag fick lägga mig ner på golvet och gapskratta. Så kul kan man ha det klockan 6 på morgonen ;) Morgonträningen på skolan var hyfsat chill då ingen lärare var där idag. Cyklade nästan 1 timma i omgångar då så det var ju bra. Mer kaffe efter träningen och till lunch blev det en proteinshake för min del. Ska komma igång ordentligt med kosten nu! Vet att jag nämnt detta många gånger men nu gör jag det ännu en gång. Har gått alldeles för långt nu vilket inte är okej. Efter skolan gick jag och fyllde på mina naglar så nu är dom hela och fina igen :D Nu hemåt för att äta och tagga gym!

Puss //Emma




















Jag kan om jag vill

Körde ett ordentligt träningspass på gymmet imorse. Gick 1 timma på trappan vilket gjorde att jag förbrände 1170 kcal. Gött!! Solade direkt efter innan jag gick hemåt. Åt frukost med min bror innan vi promenerade ner på torget. Köpte godis inför halloween och fick även lämnat in kameran på lagning. När jag sedan kom hem städade jag hela huset och då menar jag både dammvippade, dammsög och tvättade golv. Bäddade även rent i min säng, så underbart :) Till middag blev det tacos och nu ikväll har jag hämtat ett par skor hos Liv och varit hemma hos papi. Såg idol och en bra film tillsammans innan jag körde hem. Nu blir det sängen för mig.

Puss //Emma









RSS 2.0