Äppleklyftor och jordnötssmör

Hejsan svejsan!
Lördag idag och denna dagen började med en stor frukost innan jag åkte iväg på fotbollsträning. Tränade fotboll inomhus och jag deltog i närkampsövningar vilket var kul. Hade dock otur då jag på sista övningen skjuter bollen med träff för långt fram på foten så knär får sig en vridning.. Har fortfarande lite ont men får hoppas att det går över. Kom nyss hem och fick satt på en tvättmaskin med alla träningskläder. Klyftade upp ett äpple och tog en klick jordnötssmör som jag sitter och äter som lite mellanmål nu. Har aldrig gillat jordnötssmör innan men tycker det är ganska gott nu faktiskt. För övrigt är jag väldigt trött i både huvud och kropp. 
 
Puss //Emma


 

Fridayy

morning morning!
Äntligen har fredagen kommit vilket känns otroligt skönt måste jag säga! Gjorde mig gröt till frukost så nu har jag laddat upp bra inför sjukgymnasten. Tyvärr har kroppen sämre resutat denna veckan men kan bero på en mängd olika saker, ex. gårdagens matintag. Ska få i mig lite mer kaffe nu innan det snart är dags för mig att bege mig ut i den vita snön mot bussen.
 
Puss //Emma
 

Räkmacka deluxe

Blev en sväng till bäckebol samt Kungälv idag med min papi. Fick provat ut ett par joggingskor som jag ska få i födelsedagspresent, sedan var vi inne på MM Sports där jag köpte jordnötssmör från body science, ska bli spännande att testa. Efter detta satte vi oss på ett café och jag tog en caffe latte och en räkmacka som jag blev sååå mätt på. SItter här nu 3 timmar efter och är fortfarande lika mätt, helt sjukt! Lär nog överstiga mitt kaloriintag idag, not good.. 
 
Puss //Emma




Ledig = gym

God morgon, för er som nyligen vaknat upp då! 
Själv gick jag upp med mami idag vid 5:45, drog på mig gymkläderna, öppnade en celcius och fick skjuts av henne till gymmet. Älskar när gymmet inte är fullknökat som det vanligtvis brukar vara på kvällarna. Dessutom har inte hjärnan riktigt vaknat till vilket gör att träningen brukar flyta på väldigt bra. Japp jag gillar morgonträningar :D Idag blev det 20 min på trappan följt av 10 min rodd. Styrkemässigt blev det rygg, armar och mage. Har en galen träningsvärk i mina sidomagmuskler, det gillas! Är väldigt trött på att siffrorna på vågen inte minskar nu, men men progress takes time eller hur va det? ;) Känner mig väldigt glad för tillfället då jag för en strund sen fick reda på att vi är lediga från skolan idag då lektionerna är frivilliga eller inställda. Sitter just nu med en skål gröt med banan och blåbär på och dricker en kopp kaffe. Idag blir det mängder med plugg, jättekul.. 
 
Puss //Emma









Dags för jobb

Hejsan svejsan!
Inga lektioner idag så istället gick jag på gymmet imorse och körde trappan i 30 min följt av 15 min löpning på bandet. Körde lite rumpa och mage innan jag gick in i solariet för lite avkoppling. För att ladda på med lite energi direkt efter blev det en questbar. Nu sitter jag hemma med en kopp kaffe och ett tärnat äpple innan jag strax ska ge mig iväg till jobbet. 
 
Puss //Emma
 



Arg, ledsen & trött...

Gick alltså upp 5:45 idag helt i onödan då vi får ett meddelande om att läraren är sjuk en halvtimme innan lektionen börjar och jag är då redan framme i Göteborg. Känns ju underbart att sitta i skolan och bara vänta på att nästa lektion börjar 9:30 och jag har suttit här sen 8. Hade bara önskat att jag sket i att gå upp och legat kvar så jag kunde fått mer sömn. Men nej nej, tänkte vara duktig och det gick ju rent åt helvete med det. Önskar ibland att jag inte gick i skola så långt hemifrån så man bara hade kunnat gå hem. Har sån lust att bara åka hem nu och skita i allt!
 
Puss //Emma



Kall buss

Jahopp ett god morgon slänger jag iväg här nu då. Är besviken över vågen idag och min prestation.. Åt en skål granola med mami imorse. Nu sitter jag på en kall extrabuss med en kaffemugg i handen. Känner mig väldigt trött nu bara och ska nog ta en liten powernap här nu snart.

Puss //Emma



För mycket kaffe = magkatarr

Tjabba tjena!
Just nu sitter jag med hög dunk musik och försöker tagga igång för en kall fotbollsträning utomhus. Frusit konstant idag och känns inte bättre direkt. Känner dessutom av en jobbig magkatarr också vilket inte är det skönaste. Satt med Jessica i fregatten förut och pluggade matte och drack kaffe. Gick inget vidare för min del, men fick i alla fall gjort några tal. Något som verkligen suger är att jag får sån magkatarr när jag dricker för mycket kaffe..  Vad ska man annars dricka som är varmt, gott och ger energi? Har ni tips så släng fram dom! Kanske dax att börja byta om nu. 
 
Puss //Emma
 



En bra helg!

Fredagen var väldigt bra enligt mig med en rolig förfest hos Sofia som ledde vidare till utgång på både Valand och excet. Lördagen började lite segt men var sedan och firade farmor och på kvällen åkte jag och Jessica till några härliga killar som hade krök. Herregud vad roligt det var! Igår tog vi en sväng på torget, jag gick ut och sprang 7 km och kvällen spenderades med min mamma framför film. Ingen nyttig helg för min del..

Idag hade vi teori med fotbollen vilket betyder att jag slapp ta med träningsväska. Åt en god frukost i skolan och nu bär det hemåt. Äcklig kall dag är det, ska hem och dra massa filtar över mig.

Puss //Emma






























This day will be a good day

Började dagen med min vanliga frukost. Packade sedan klart min väska eftersom jag inte ska hem efter skolan släpar jag idag på en tung stor väska.. Var hos sjukgymnasten och fick göra lite hopptest samt mätningar vilket gav bra resultat :D Nu är det bara konditionen och bolltekniken som ska upp. Nu ska vi strax ha psykologi, sedan ska jag jag hem till Sofia som vi ska fira då hon fyller år idag :D kommer bli en bra kväll!!

Puss //Emma




Tips för motivation

God morgon!
Har ett litet tips till er som vill gå ner i vikt men blir omotiverade för att inte se någon skillnad eller att vågen visar detsamma som veckan innan. Jag brukar väga mig varje dag för att ha lite koll på hur vikten är från dag till dag. Ser jag en morgon att den var lite högre från gårdagen blir det att jag tänker på det och kanske drar ner på kalorierna den dagen. Varje vecka skriver jag in i en bok med min vikt men även mått runtom kroppen. Detta ger mig alltid en knuff i slutet av veckan då man inte vill varken väga eller ha för många cm runt. Dessutom så ser du kroppens förändring i cm fastän vågen står på lika mycket. Då inser du att du faktiskt tappar, fastän du bygger muskler samtidigt. Jag tror alla har hört att muskler väger mer än fett och ja det stämmer. En muskel som väger lika mycket som en klump fett är betydligt mindre vilket betyder att man inte alltid bara kan gå efter vad vågen visar. Jag själv blir väldigt motiverad när jag ser att jag minskat lite vilket bidrar till att jag vill fortsätta. Den här veckan har jag tränat och hållet kosten i gott skick vilket jag är väldigt nöjd över. Det går ju om man bara vill!! Sen att jag har kunnat börja springa och träna fotboll gör att min motivation är på toppen! För att göra dey enklare för mig att hålls koll på hur mycket kalorier samt fett, protein och kolhydrater jag äter använder jag mig av appen Lifesum, rekommenderas! Du kan skriva in din träning och vad du äter, vilket gör att du får en uppfattning vad allt du stoppar i dig egentligen innehåller. Du lär säkert bli förvånad att ex. 1 skiva 26% hushållsost innehåller ca 50 kcal, så ta dig en titt vettja! 

Puss //Emma


Detta är några appar jag använder mig av, framförallt de 2 nedersta.

Från toppen till botten

Allt var prima och frukosten smakade bra samtidigt som jag läste igenom några favoritbloggar. Några minuter efter jag satte mig på bussen kom ett hemskt illamående som sitter i ännu. Åkte till skolan pratade med min lärare och åker hem nu igen. Känns väldigt värt.. Dey värsta är att åter igen sitta på bussen och bara må illa, nackdelen med att bo långt ifrån skolan. Hoppas bara på att det släpper nu!

Puss //Emma



Morning cardio

God morgon på er!
Idag börjar jag inte min lektion förrän 12:50, vilket innebär ett jättebra tillfälle att gå till gymmet på morgonen. Testade den nya populära drycken Nocca Bcaa med smak röda bär, helt okej. Mitt mål med dagens träning var att fokusera på cardio samt gå 30 min på trappmaskinen, då jag har styrka med fotbollen ikväll känns det dumt att pressa de trötta musklerna. Efter att ha klarat av 30 min av trappmaskinen fortsatte jag sedan med crosstrainerna ca 30 min. Detta ledde till ett grymt förbränningspass då jag förbrände 1100 kcal. Känns väldigt bra nu i efterhand. Samtidigt fick jag testa på ett mindre yogapass två gånger om imorse då bildörrarna inte gick att få upp vilket betydde att jag var tvungen att klättra genom bagageluckan, haha! Har satt på en tvättmaskin med alla svettiga kläder och gjort mig en god proteinrik frukost som jag sitter nu och äter. Ett kokt ägg, en proteindrink innehållande proteinpulver, banan och mjölk samt en kopp kaffe. En underbar start på dagen!
 
Puss //Emma









Hej mitt vinterland

God morgon!
Skönt att sova till halv 8 idag. Gjorde mig kaffe och en tallrik med havregrynsgröt som alla andra dagar inprincip. Fick till och med en liten termos kaffe med mig som jag har nu på bussen. När jag tittade ut genom dörren fick jag nästan en chock, helt vitt ute! Jag vill inte ha någon snö :( väldigt skönt att ta på sig uggsen idag dock. Nu väntar morgonträning i skolan. Tänkte att jag skulle köra lite återhämtningsträning och överkropp då min kropp är väldigt seg efter dessa 2 fotbollspass. 

Puss //Emma




Trött kropp

Jag tog mig till fotbollsträningen ikväll trots den isande kylan och ute körde vi framförallt passningar och teknik vilket passade mig perfekt. Efter 50 min gick vi in och körde styrka och koordination. Ett tufft men otroligt gött pass! Är nu helt slut i kroppen och vaderna skriker av stelhet. Mjölk och finn-crisp efter träningen smakade så bra. Nu ska jag sova.

Puss //Emma


Stelfrusen

Hejsan svejsan!
Usch vad det har varit kallt idag både utomhus och i skolan. Har frusit hela dagen konstant typ om hela kroppen. Kan det inte bara vända nu och gå mot ljusare och soligare tider. Vill ha gröna löv på träden, höra fågelkvitter och framförallt att det blri lite varmare. När jag kom hem från skolan ställde jag mig genast med att laga mat som idag blir hel ugnstekt laxsida med romsås och en grönsallad. Är så otroligt hungrig nu! Ikväll väntar en kall utomhusträning med fotbollen. Hade egentligen bara velat gå till gymmet och köra ett svettigt pass där inomhus när det är så kallt. Samtidigt vet jag att jag behöver fotbollsträningen med tekniken och alllt nu, men jag överväger verkligen. Strax ringer klockan och jag ska plocka ut laxen ur ugnen.
 
Puss //Emma



Morgonkaffet #viktigt

God morgon allihop! 
En tidig dag då jag gick upp 5:30 för att hinna med att tvätta håret och samtidigt kunna avnjuta en god frukost. En kopp kaffe och en skål gröt är den perfekta frukosten för mig. Jag blir mätt men samtidigt en bra mättnadskänsla och kaffet ger mig förhoppningsvis lite energi. Nu ska jag ta min dagliga powernap på bussen.

Puss //Emma



Fotbollsträning

Kvällens fotbollsträning började med iskalla fötter och jag kände mig som en tjej på 109 kg som sprang runt på planen. Tränade vid sidan av de andra med mycket bollkontakt och teknik. Både kondition och bollkänsla är inte bra för 5 öre, men förhoppningsvis får jag tillbaka det snart. Avslutade med intervaller över planen, så sjukt underbart!! Nu ska jag komma igång igen med träningen, hålla kosten och framförallt gå ner i vikt. Blev en proteinsmoothie när jag kom hem och nu en varm kopp te.

Puss //Emma



Frusen

Sen det att jag kom hem har jag inprincip bara suttit. Först förberedelser inför ett svenska seminarie som jag har på torsdag och därefter har jag gjort klart matteuppgifterna så det är klart. Skönt att veta att det är gjort istället för att skjuta upp allt som annars brukar göra. Nackdelen med att sitta stilla så mycket är att jag blir så fruktansvärt frusen igenom hela kroppen. Trots 2 koppar kaffe och soppa som vi hade till middag idag är både händer och fötter kalla som isbitar. Kan att ha lite med att göra att jag försöker hålla nere på kaloriintaget idag också. Nu är det inte långt kvar tills jag ska genomföra min första fotbollsträning på flera månader. Även om det blir mest lek med boll för min del idag så ska det bli sååå roligt! 
 
Puss //Emma
Bild från 2013 då jag gjorde ett bra år som fotbollsspelare. Låt 2015 bli lika bra om inte bättre!
 
 
 

Nu siktar vi framåt

Hej hej, helgen har varit rätt så kass ärligt talat förutom att jag igår va ute och sprang 7 km på 40 min. För övrigt har jag inte känt mig så bra i halsen innan dess så det var skönt att få röra på sig. Testade på i helgen att baka en nyttigare variant av kladdkaka som inte innehöll socker och den blev verkligen god! Sen igår fick jag och min bror för oss att köpa godis, så korkat men japp.. Mådde illa hela kvällen i alla fall.. Men nu är det ny vecka och nu siktar jag framåt. Idag började morgonträningen i skolan halv 8 och det blev ett halvtimmes spinningpass och lite bål. Bamba var nyrenoverad och klar så det betydde att frukosten har förbättrats och det blev gröt och kaffe. Sedan hade jag bara 1 timma matte innan jag kunde sluta nu vid 11. Sjukt chill måndag får jag säga ;) 

Puss //Emma




En lugn lördag..

Hejsan!
Idag började jag dagen med en promenix till jobbet där jag åt lite frukost samt fick köpt questbar av en kollega som fixat det åt mig. Äntligen är lagret påfyllt igen! Tog sedan en sväng om torget och fick köpt present till en vän jag ska till nästa helg och även ett nagellack till mig. Har sedan försökt få ordning på mitt rum som var kaos, ser lite bättre ut nu i alla fall. Satte mig precis för att äta lite lunch, vet inte riktigt vad jag vill hitta på nu. Får se vad som händer.

Puss //Emma




Frukost

God morgon!
Idag gick jag upp 7:20 då jag ska vara hos min sjukgymnast i stan vid 10. Frukosten bestod av havregrynsgröt med banan och bär, smarrigt! Ska ta en påfyllnad på kaffekoppen nu innan jag sen ska dra mig mot bussen. Sitter just nu och lyssnar på en favoritlåt "Take me to church", älskar den!!

Puss //Emma



MRL

Ikväll bar det iväg mot gymmet där jag började springa men fick så ont i både benhinnor och vader att jag efter 2 km fick gå av.. Ställde mig då på crosstrainern och körde i 30 min. Sedan testade jag och mamma passet MRL. Vet inte riktigt vad jag tyckte om det, det var kul men kanske lite för mycket koordination för min del.. Nu blir det sängen iaf! 

Puss //Emma
Haha, snygg bild du fick på mig Sissel !

En kaffe med en vän

Idag började skolan med morgonträning. Sprang lite intervaller för mig själv i gympasalen och herregud vad dålig kondition jag har.. Kunde inte andas nästan efter en intervall, riktigt pinsamt! Resten av dagen var rätt chill. Efter skolan stannade jag kvar med Sofia i stan och så tittade vi i några butiker samt tog en fika på Espresso House. Ikväll väntar ett MRL-pass, ska bli spännande :D

Puss //Emma




En förjävlig dag

Igår stannade jag hemma från skolan då jag kände att jag hade ont i halsen.. Passade på att plugga matte hela dagen då eftersom jag har ett matteprov idag.. En otroligt seg dag igår! Inatt vaknar jag upp av en hemsk smärta i magen vilket är mensvärk. Vred mig i smärta men fick till slut ta en tablett så jag kunde fortsätta sova. Vaknar upp när klockan ringer med precis samma smärta, kul...... Drack en kopp kaffe med mamma eftersom det inte gick att få ner någon frukost. Nu ska jag plugga matte på bussen och jag ber till Gud att det kommer gå bra på mitt prov idag. Direkt efter skolan är det ingen vila inte, utan ska direkt till jobbet och jobba. 

Puss //Emma







Första springturen utomhus i år

Igår tillbringade jag kvällen hos min pappa vilket inte händer så ofta. Idag på förmiddagen bestämde jag mig för att gå ut och springa 4 km vilket gick bra. Väldigt tufft i slutet men för övrigt hur skönt som helst när solen lös på mig. Just nu är jag på väg till Bella där vi ska vara ett gäng ikväll och chilla, blir nog väldigt kul :) Är dock väldigt trött men hoppas på att piggna till. Ha en bra lördagkväll!

Puss //Emma
Nytt armband jag köpt 





Dags att komma igång igen!

Lite dåligt med bloggande ser jag nu,
Dags att komma igång igen. Igår började skolan igen, ganska chill dag då jag hade tid hos sjukgymnasten mitt på dagen. Får nu äntligen springa en km längre, börja med boll och köra rusher. Det går framåt!! Igår kväll jobbade jag och det behövs inför det här året. Idag var vi lediga då vår enda lektion var inställd. Gick upp med min bror när han skulle till skolan, tog mig en celcius och promenerade iväg till gymmet. Idag var det en vecka sedan jag satte igång med att mäta och väga mig och trots små resultat så går det åt rätt håll. Idag på gymmet blev det arctrainer 30 min, rodd 10 min innan jag körde rygg, armar och mage. Nu sitter jag här hemma och äter bananpannkaka och dricker kaffe.

Puss //Emma












RSS 2.0